Dissolució de Nevasa

Viladomat és partidari de liquidar ràpid Grandvalira

El soci majoritari de Saetde presentarà demanda a la Batllia perquè suspenguin la declaració d’interès de la plataforma

Viladomat és partidari de liquidar ràpid GrandvaliraP. M. A.

Creat:

Actualitzat:

El soci majoritari de Saetde, Joan Viladomat, va assegurar ahir que el trencament de Grandvalira és definitiu i que és partidari de gestionar la separació de Nevasa de manera “hàbil” i “amb intel·ligència” però sense dilacions. Viladomat va considerar que entre Saetde i Ensisa (les societats que conformen Nevasa) “la confiança ha quedat molt tocada”. El responsable de Pas de la Casa-Grau Roig creu que esperar a executar l’extinció de compromisos el 2019 seria “allargar l’agonia”.

En una compareixença convocada ahir al vespre davant dels mitjans, Joan Viladomat va avançar també que presentarà demanda administrativa a la Batllia a final de mes per reclamar que se suspengui la declaració d’interès nacional de la plataforma de Soldeu, que va considerar “molt il·legal” i “una requalificació urbanística encoberta”.

Tot i que Joan Viladomat s’havia reunit aquesta setmana amb el cap de Govern i els diferents grups parlamentaris, ahir va exposar que els accionistes majoritaris de Saetde (les famílies Viladomat i Albareda) tenen decidit en ferm el camí a prendre. Joan Viladomat va considerar que cal posar-se a treballar pel que fa al procés de dissolució de la societat i va confiar que les dues parts seran capaces “de fer-ho bé” perquè no sigui un procés traumàtic ni per als treballadors, que s’hauran de reubicar entre les dues societats, ni per als clients.

En aquest sentit, va posar en relleu que “la marca té un valor” i que per tant “s’haurà de posar a la venda si algú vol comprar-la” o bé “deixar-la dormint durant deu anys per si es pot revifar el projecte més endavant”.

Un procés que “no serà fàcil”

Viladomat va admetre que el procés de dissolució “no serà fàcil”, però va apostar per començar-hi a treballar ja en la pròxima assemblea extraordinària de Nevasa, que va dir que “està prevista el 3 o 4 de juliol”. Joan Viladomat va repassar ahir els diferents punts que li han fet prendre la decisió de demanar la dissolució de Nevasa i va reiterar que el projecte per declarar com a interès nacional la plataforma de Soldeu “no pot agafar-se per enlloc” i que ha estat el “que ha fet vessar el got”. El soci majoritari de Saetde va desmentir que la FIS exigís la construcció per atorgar la Copa del Món del 2019. A més de recordar que la pista de l’Avet va rebre 1 milió d’euros i la de l’Àliga un altre, i que es preveuen 2 milions més per al 2019. Viladomat va dir que ell havia demanat que aquestes xifres anessin destinades “no només a infraestructures fixes”, sinó a mòbils que fossin utilitzables a la resta del domini. D’altra banda, Viladomat va evitar ahir entrar a valorar en profunditat si el projecte d’expansió cap a Porta podria revifar-se ara que es trenca Grandvalira. Va dir, però, que no li fa “cap il·lusió” i que primerament “cal anar tancant” qüestions com l’actual.

EL CLIENT HAURÀ "DE PAGAR MÉS" PER ESQUIAR EN EL DOMINI ACTUAL

Joan Viladomat va parlar també ahir del futur de la unió física de les dues estacions, avançant que el client probablement hagi “de pagar més” a partir de la separació de Grandvalira. Viladomat volia comparèixer davant de la comissió legislativa d’Economia abans de final de mes, però aquesta s’ha posposat fins al 14 de setembre. Dijous, el Consell General votarà la moció del PS instant el Govern a revocar la declaració. Ahir, Viladomat va insistir que el projecte de plataforma de Soldeu no entra en els supòsits per a ser declarada d’interès nacional per part del Govern. D’altra banda, va lamentar que s’hagués “utilitzat” la marca Grandvalira “maquillant dades” sobre l’audiència potencial per televisió que tindrà la Copa del Món del 2019. Viladomat va dir que, sota el nom de Grandvalira, “es va emetre un comunicat de premsa el 29 de març, coincidint amb la publicació al BOPA de la declaració, que hi preveia una audiència per televisió de 700 milions d’espectadors”. Una xifra que va desmentir, donant-ne d’altres d’esdeveniments similars amb dades per sota dels 10 milions de teleespectadors. Viladomat va assegurar que Conrad Blanch “estava avisat” que calia prudència.

tracking