societat

La Poste negocia per mantenir el servei al Pas de la Casa des de l'oficina de Turisme

La Poste negocia per mantenir el servei al Pas de la Casa des de l'oficina de TurismeFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Poste està negociant amb el comú d’Encamp per seguir oferint el servei de correus al Pas de la Casa. La intenció de l’empresa de missatgeria francesa és operar a través de l’oficina de turisme del Pas, un model similar al que ja aplica a Canillo des de l’any passat. El director de La Poste al país, Bernard Vives, va dir ahir que l’empresa garantirà el servei de missatgeria arran de la preocupació dels comerciants del Pas en assabentar-se del possible tancament de l’oficina de la localitat.

L’empresa està negociant amb el comú d’Encamp perquè l’activitat es desplaci a l’oficina de turisme del Pas i que el personal del comú assumeixi les tasques diàries excepte l’enviament dels paquets. Això ho seguiria assumint l’oficina central d’Andorra la Vella. Actualment, el repartiment de paquets i de cartes procedents de França a les diferents oficines del territori les duu a terme el personal de l’oficina central de la capital. Tots els enviaments arriben a l’establiment d’Andorra la Vella i a partir d’aquí es traslladen a cadascuna de les oficines de la resta de parròquies. Segons Vives, La Poste seguiria assumint el cost del personal del comú d’Encamp que s’encarregui de l’atenció al client al Pas i també cediria a l’ens un percentatge dels ingressos aconseguits.

Actualment, un treballador de l’oficina central ja s’encarrega d’atendre els usuaris a l’establiment de La Poste del Pas, ja que l’única persona que ho gestionava es va jubilar. La intenció és que aquest empleat es reincorpori a l’oficina de la capital pels volts de la tardor. Vives també afirma que els horaris d’atenció al públic seguiran sent els mateixos que els actuals (de les 10 del matí a la una del migdia) i que no es reduiran el nombre de dies d’obertura. No descarta fins i tot ampliar els horaris. “Com a mínim els horaris seran els mateixos”, va dir. “Per al client no hi haurà cap canvi”, va informar Vives, que va assegurar que ningú tindrà la necessitat de desplaçar-se a Andorra la Vella per recollir cap paquet. “Mai s’ha parlat que els clients del Pas hagin de venir a Andorra la Vella per enviar un paquet”, va dir. Per la seva banda, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va avançar que actualment estan negociant amb La Poste el model més òptim per seguir garantint el servei de correus i fins a quin punt el comú pot assumir una part del servei. A més, també va explicar que ningú s’haurà de traslladar a la capital. “Ningú s’ha de preocupar perquè la Poste seguirà operant al Pas de la Casa”, va dir Tor­res. Tot i això, creu que Govern s’ha d’implicar en les interlocucions i en el manteniment del servei al país. “Volem que Govern en sigui coneixedor perquè és un tema prou important”, va dir. Una visió que comparteix el conseller de la minoria socialdemòcrata al comú d’Encamp, Joan Sans. La intenció de La Poste és reestructurar les oficines d’Encamp, la Massana i d’Ordino a mesura que els responsables es jubilin. La de la capital és l’única que no patiria canvis.

tracking