DEBAT sobre LES TRANSFERÈNCIES

Martí afirma que no és exacte el càlcul del PS

El cap de Govern va agrair als liberals la seva “generositat” i va enviar un missatge a Marsol, que segueix defensant-se

Martí afirma que no és exacte el càlcul dels socialdemòcratesXavier Pujol

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, va mostrar-se dolgut amb la posició que va anunciar el PS de no votar ni tan sols la llei de competències, “malgrat que ells mateixos van arribar a dir que era una llei molt bona”. A més, va destacar que les xifres que va presentar el conseller general socialdemòcrata “no s’ajusten a la realitat. No en vull fer polèmica però suposo que l’error a les dades prové de la pressa a presentar la seva proposta a última hora”, va reflexionar el cap de Govern.

Martí va acompanyar els infants de les colònies d’AINA, que dirigeix mossèn Ramon, a Canillo. A la posterior roda de premsa també va tenir paraules d’elogi per l’actitud dels liberals, de qui va destacar la seva “noblesa i generositat amb el projecte de llei. Sabem que presentaran una esmena a les competències però han anteposat l’interès del país”.

El cap de Govern va voler agrair el paper final que han acabat tenint els cònsols que més reticents s’han mostrat amb la proposta de DA, malgrat formar-ne part, com són Conxita Marsol i Josep Miquel Vila. Primer els va dedicar una “salutació als dos per dir el que pensaven”, però després va recordar a la cònsol major d’Andorra la Vella que “ella és del meu partit però jo soc el cap de Govern i he d’atendre igual una proposta seva que si ve de la Massana, per exemple”. També va afirmar que des de Sant Julià, “un cop vistes les finances del comú, el senyor Vila ha entès que ha de contenir la despesa i eixugar el deute perquè és la tercera parròquia que més diners rebrà”.

Justícia amb la capital

Malgrat l’acord entre DA i el grup liberal per votar les dues lleis al setembre o l’octubre, la cònsol major d’Andorra la Vella va fer un últim intent d’alçar la veu. “Estem perdent una oportunitat històrica perquè es faci justícia amb Andor­ra la Vella”, va dir Marsol. “Sempre hem defensat que tenim unes necessitats molt diferents de les altres parròquies i els criteris que s'han establert no són justos però els acceptarem”, es va resignar.

Martí afirma que no és exacte el càlcul dels socialdemòcrates

tracking