Seguretat viària

Multats 6.000 conductors per excés de velocitat fins al juny

La majoria de les infraccions han estat detectades en trams urbans a través del cotxe mòbil i del radar pistola

Multats 6.000 conductors per excés de velocitat fins al junyArxiu

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La policia estreny el setge contra els conductors que circulen a una velocitat superior a la permesa. Segons dades de la policia, en els primers sis mesos de l’any els agents han multat fins a 5.854 conductors només a través dels radars mòbils. Concretament, s’han detectat 5.386 infraccions a través del radar mòbil instal·lat al cotxe, mentre que 468 s’han detectat a través del radar pistola, que està en funcionament des del 18 d’octubre del 2016. En els tres últims mesos de l’any passat, 250 conductors van ser multats a través d’aquest mètode.

Cal destacar que en aquestes dades no s’hi inclouen les sancions imposades a través dels diferents radars fixos ubicats per tot el Principat. Pel que fa a les multes imposades amb el radar mòbil i el radar pistola, les xifres del primer semestre podrien ser encara més elevades, ja que a les estadístiques de la policia no s’hi afegeixen les notificacions que encara pot estar tramitant l’empresa que les gestiona i les que poden aparèixer publicades amb posterioritat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). A més, també cal tenir en compte que malgrat que una sanció hagi estat notificada s’hi pot haver presentat un recurs en contra i pot haver estat anul·lada.

UN RADAR AMB TRES CÀMERES

El radar pistola, que es pot fer servir amb un trípode, disposa de tres càmeres que calculen la velocitat del vehicle. Es pot deixar ubicat de manera fixa i realitza la foto de cada automòbil o motocicleta que excedeixi la velocitat. Els agents també poden apuntar amb el mecanisme un vehicle directament per detectar la velocitat a la qual circula. Habitualment, l’aparell es fa servir en trams urbans, pot abraçar fins a dos carrils i pot calcular alhora la velocitat en els dos sentits de la marxa a una distància màxima de 300 metres. També pot ser utilitzat durant la nit i no necessàriament ha d’estar ubicat a l’exterior, sinó que es pot posar a l’interior d’un vehicle. En aquest primer semestre del 2017, el radar pistola s’ha ubicat en 52 punts de la xarxa viària, mentre que el radar mòbil ha estat col·locat en 71 indrets. Durant aquest any s’han intensificat els controls de velocitat en trams urbans i en els accessos a les pistes d’esquí. De fet, des del 27 de gener passat fins al 9 d’abril es van multar gairebé 4.000 conductors que excedien la velocitat permesa en una campanya de conscienciació a les carreteres que va dur a terme la policia. Els agents del cos d’ordre han realitzat aquestes campanyes per conscienciar els conductors de no cometre infraccions al volant i ho han fet a causa de les queixes dels ciutadans.

MÉS CAMPANYES

La policia ja va avisar que faria més campanyes de conscienciació, com les que va fer a principi d’any, tot i que no va precisar quan. A més, fins al 7 d’agost vinent se seguiran duent a terme controls preventius d’alcoholèmia dins del pla d’actuació marcat pel ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, per reduir el nombre d’accidents provocats pel consum d’alcohol i per sensibilitzar els conductors del risc de conduir sota els seus efectes. Per reduir la sinistralitat a les carreteres, la policia també ha dut a terme campanyes de sensibilització per als conductors de motocicletes i de ciclomotors. Les autoritats ho justifiquen perquè amb l’arribada del bon temps augmenta de forma sistemàtica la circulació d’aquest tipus de vehicles i, de retruc, es produeix un augment proporcional dels accidents de trànsit que comporten lesions per als motoristes. A l’última campanya es van sancionar 108 motoristes.

tracking