Docents

Jover afirma que la regularització dels càrrecs de direcció s'establirà per llei

El responsable de l’àrea d’Educació afirma que la reducció de l’eventualitat de les places de director i cap d’estudis entra dins dels plans del ministeri

Jover afirma que la regularització dels càrrecs de direcció s'establirà per lleiFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, va explicar ahir que el Govern preveu la regularització dels càrrecs directius de les escoles del sistema andorrà en el marc del desenvolupament de la llei del Cos d’Educació, que està previst que pugui entrar enguany a tràmit al Consell General i que, segons Jover, és una normativa que “va molt en paral·lel amb [la reforma de] la Llei de Funció Pública”.

Eric Jover va expressar, respecte del reclam que n’ha fet el Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP), que es tracta d’una inquietud que ell comparteix “completament” i que “es troba dins de les previsions del ministeri. “Hem d’anar a consolidar els equips directius”, va asseverar Jover, que va dir que no acaba d’entendre que “aquestes declaracions es facin ara”. En aquest sentit, Eric Jover va indicar que el ministeri té “converses freqüents” amb el sindicat i que des d’aquest “saben que justament dins de les nostres previsions hi ha aquesta regularització”. El ministre d’Educació va posar en valor també els actuals equips directius. “Els equips directius que tenim actualment ja són d’una elevada qualitat, són gent que està fent molt bé la seva feina”, va dir. Tot i així, Eric Jover va admetre que “és veritat” que tal “com s’està fent amb el conjunt de l’Educació, cal disminuir l’eventualitat que hi tenim”.

La fórmula, Una qüestió tècnica

En el cas de la regularització dels equips directius, Eric Jover va admetre que “sí que hi ha un debat intern a fer a nivell d’Educació”. El ministre d’Educació va afirmar, doncs, que els “cal plantejar si fer que aquests càrrecs siguin tan sols accessibles per carrera professional” o bé, en canvi, “per edictes estàndards”. Segons Eric Jover, aquestes són “qüestions tècniques” que “encara no estan tancades i que estan vinculades “amb la llei del Cos d’Educació”. Per tant, Jover va reiterar que serà una vegada establertes les mesures de regularització, en el marc de la llei, que es podrà treballar en aquesta línia.

El SEP reclama al ministeri que acabi amb l’eventualitat dels càr­recs directius de les escoles del sistema andorrà i apliqui un model per regularitzar-lo, ja que l’eventualitat actual afecta la planificació i la implementació de projectes de més d’un curs. El col·lectiu ha posat en relleu també que la provisionalitat ha provocat que no hagin rebut formació per ocupar les places de director o cap d’estudis.

Ahir Jover va dir que “el debat necessari sobre com s’han de regularitzar els equips directius” es farà en el marc de la Llei del Cos d’Educació. Per això, Jover va demanar “un pèl més de paciència” i va recordar que “els compromisos” que ha pres el ministeri d’Educació “quant a creació de places, s’han acomplert tots”. De moment, s’han convocat una quarantena de places i en tota la legislatura han de ser un cen-tenar.

El ministre d’Educació va recordar, així mateix, que la regularització “necessita una base per poder-se acabar d’executar” i dur a terme “la consolidació dels equips directius”. De fet, segons va plantejar Jover, el ministeri n’ha parlat amb els mateixos afectats i els ha agraït la feina que estan fent, “reconeixent, al mateix temps, que la situació “s’ha de reconduir” i que és quelcom que “està marcat als plans del ministeri”. Segons el SEP, els llocs de direcció a les escoles de la línia andorrana estan ocupats “fa 10 o 12 anys” per professors o mestres en adscripcions temporals indefinides. Per tant, el sindicat entén que aquestes persones han de consolidar i esdevenir titulars d’aquestes places.

Dins de les fórmules que es podrien utilitzar per la regularització dels equips directius, el sindicat diu que hi ha un tercer model possible, a banda d’un edicte, o com a ascens de la carrera professional, que és a través de la formació d’equips en la línia del que es fa a l’Estat espanyol, amb un projecte de centre que es presenta i que ha de ser votat pel claustre.

UN DELS OBJECTIUS DEL MANDAT

La Llei del Cos d’Educació, que el ministre d’Educació, Eric Jover, preveu que pugui entrar al Consell General aquest any 2017, ha d’estructurar la professió definint, entre altres qüestions, la carrera professional. La intenció és donar possibilitats als docents perquè puguin créixer professionalment i donar-los opcions també de mobilitat horitzontal dins el cos. El desenvolupament de la llei, juntament amb la reducció de places eventuals, va marcar-se d’inici com un dels objectius de la legislatura i prioritats del ministeri a principi de mandat.

tracking