Sector de neu

Aliança per treballar un pla de futur per a l'esquí

El Govern, els comuns i Joan Viladomat conclouen que cal impulsar un treball estratègic per als pròxims 25 anys

Aliança per treballar un pla de futur per a l'esquíFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern, els cònsols de les parròquies amb estacions d’esquí i l’accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, van acordar ahir treballar de manera conjunta en un pla estratègic i d’accions per tal de garantir un model d’èxit del sector de la neu. Aquesta és la conclusió de la trobada que va tenir lloc a Govern i que va convocar el cap de l’executiu, Toni Martí, amb la finalitat de rebaixar la tensió dins del sector.

L’àmbit de la neu ha viscut unes setmanes convulses arran de la presentació del recurs de Viladomat contra la declaració d’interès nacional de la Plataforma de Soldeu –que acabarà a la justícia–, el posterior trencament de Grandvalira i l’anunci de la intenció de Saetde d’adquirir el 51% de les accions d’Ordino-Arcalís. A més, els últims dies la polèmica ha estat marcada per si el Govern ha d’augmentar les aportacions a l’esquí escolar. Ahir, però, la trobada, que va durar una hora i mitja va ser “molt cordial”, tot i que no es va aprofundir quines han de ser les actuacions que han de garantir el futur del sector de la neu durant els propers 25 anys.

“No hem parlat de cap tema en concret però hem parlat de molts temes”, va dir el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, que va explicar que es va parlar d’una manera “genèrica” sobre l’estat del sector de l’esquí. Mortés va precisar que no es va concretar si cal o no augmentar la contribució del Govern a l’esquí escolar, i va afegir que l’executiu s’ha compromès a pilotar l’estratègia del sector per tal que el futur sigui “prometedor” i “aguanti els pròxims 25 anys”. “Tots anem a l’una”, va dir.

MÉS REUNIONS

A més, Mortés va informar que la d’ahir va ser la primera de les moltes reunions que es mantindran en un futur. El cònsol major d’Ordino va dir que la trobada es va dur a terme en un clima “completament normal i afable”. “Ha estat positiva per a totes les parts”, va assegurar. El cònsol major de la Massana, David Baró, va comentar que la trobada va permetre fer “una reflexió sobre el futur de l’esquí al país”, ja que és un àmbit que pesa “moltíssim per als sectors del comerç, per al turisme i per al PIB del país”. Baró va valorar positivament que s’hagi impulsat aquesta reunió. “Es volia enfocar en clau de país i és positiu. La marca Andorra és el nostre país i tot l’esforç per ser competitius per tal de pujar el posicionament turístic ha de ser ben rebut.” Al mateix temps, Baró va precisar que “cal aprofitar el moment per impulsar un projecte nou perquè Andorra sigui competitiva”.

Baró tampoc va aprofundir en el contingut de la reunió i, en la mateixa línia que Mortés, es va limitar a dir que es va parlar d’una estratègia a nivell global. El cònsol major de la Massana va apuntar que la dissolució de Granvalira tampoc es va tractar durant la reunió. Pel que fa a les diferències sorgides els últims dies, Baró creu que “tot es pot solucionar si hi ha bones voluntats, i aquestes hi són”. “No veig motiu perquè no es pugui solucionar. L’objectiu és remar junts cap a una millora del sector de la neu”, va concloure.

L’accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, va assegurar que va sortir satisfet de la reunió, ja que va poder conèixer de primera mà la preocupació de Toni Martí per evitar que el sector de la neu es trenqui. Viladomat va explicar que l’esquí és un sector d’“èxit des de fa molts anys” i que “cal veure com es pot fer perquè sigui el motor econòmic del país els pròxims 25 anys”. El màxim accionista de Saetde va afegir que “en certa manera, s’ha viscut d’esquenes al sector de l’esquí”. D’altra banda, Josep Àngel Mortés va assegurar que des de Secnoa segueixen estudiant la proposta que va fer Saetde d’esdevenir majoritari al camp de neu ordinenc.

Aliança per treballar un pla de futur per a l'esquí

tracking