Societat

La campanya virtual per l'avortament rep 500 firmes

La campanya virtual per l'avortament rep 500 firmesSTOP VIOLÈNCIES

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La campanya de recollida de signatures pel dret a l’avortament que la plataforma feminista Stop Violències va iniciar ara fa dues setmanes ja porta recollits 520 suports. La iniciativa, que porta per nom Llibertat és decidir, vol aconseguir un total de 5.000 adhesions per tal d’enviar una carta al Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i també al cap de Govern, Toni Martí, demanant-los la despenalització de l’avortament.

La campanya es du a terme en paral·lel a la recollida de signatures físiques que l’entitat realitza al país des del novembre passat. En aquest cas, la fita és recaptar-ne 10.000 per presentar-les al Consell d’Europa.

L’associació intensifica així la campanya per defensar que es despenalitzi l’avortament almenys en tres supòsits: violació, perill físic o psicològic per a la mare o malformació del fetus. A més, reclama que l’avortament sigui gratuït i amb un accés clar. Stop Violències denuncia que, juntament amb Malta i el Vaticà Andorra és l’únic país d’Europa on l’avortament està prohibit i critica que les dones andorranes hagin de marxar fora per fer-ho. A més, critica que les institucions legislen segons la voluntat de l’església i el bisbe. La campanya es realitza a través de la pàgina web https://secure.avaaz.org.

tracking