La Unió Hotelera està satisfeta amb la nova Llei d'allotjaments

La Unió Hotelera celebra que el text aprovat posi eines per lluitar contra l’oferta il·legal

La Unió Hotelera està satisfeta amb la nova Llei d'allotjamentsFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

“S’ha respectat l’esperit de la llei que nosaltres apuntàvem”, manifesta el president de la Unió Hotelera, Manel Ara. La patronal del sector fa una “valoració positiva” que l’esperada nova Llei d’allotjaments turístics sigui ja una realitat i que signifiqui, en opinió seva, un “pas endavant” en dos sentits: per un costat en el de posar eines per controlar l’oferta il·legal que no compleix amb la normativa i, de l’altra, que “incideix en la millora de la qualitat del producte i els serveis que puguem oferir al client”, sosté Ara.

Etiquetes:

La reacció de la patronal hotelera difereix de la de l’entitat que aglutina les empreses que exploten apartaments moblats per a vacances i que ara s’hauran d’adaptar a noves exigències, com ara que ja en un primer moment aquells edificis que tinguin un 75% de pisos turístics hauran de reconvertir-ne l’ús i d’adaptar-se a exigències pròpies d’establiments que acullen visitants, com ara disposar d’una recepció, o habilitar ascensors i sortides d’emergències. Ara, però, focalitza la seva valoració en el fet que la Llei posi mecanismes per lluitar contra una oferta de pisos que operen al marge de la legalitat. “Dintre de la nostra associació també hi ha apartaments, hem de diferenciar els apartaments que paguen els seus impostos, d’aquells que fins ara no estaven al corrent, no complien amb les normatives”, assenyala el president de la UH, que entén que aquells que fins ara han complert han d’estar satisfets, si més no, perquè es lluiti contra aquesta competència deslleial.

Reptes

Els hotelers són conscients que tenen un repte per endavant per adaptar-se a les exigències de la nova llei, que és pionera en aspectes com ara que es tingui en compte l’anomenada reputació on-line a l’hora de definir la categoria d’un establiment. “Haurem de fer una inversió i un esforç per adaptar els nostres productes al que persegueix la Llei, que és fer un salt de qualitat en els allotjaments”, va assenyalar el president del col·lectiu, que alhora recorda que el parc hoteler ja ha fet feina per estar al dia. Però la nova legislació, per exemple, estableix uns 300 ítems per mesurar la categoria de l’establiment que avalua, recorda Ara, “des de l’esmorzar al gruix dels matalassos de les habitacions”.

Un examen meticulós que s’haurà de superar per definir les categories, sumat a un altre element novedós, l’opinió dels clients que, des de fa uns anys, és pràctica habitual que quedi plasmada en grans portals web de reserves. El president de l’entitat es mostra igualment d’acord amb aquesta mesura novedosa perquè entén que la categoria no només s’ha de definir per les condicions tècniques, sinó que “el servei també ha de ser el correcte”. “No només has de tenir una televisió a cada habitació, també han de funcionar”, exemplifica. En aquest sentit, recorda que la xarxa s’ha convertit en un element avaluador molt potent dels allotjaments, tant que és una eina de consulta i una referència rellevant per a qualsevol client potencial abans de fer una reserva.

ESPERANT COMPLIR UN 70% D'OCUPACIÓ

La previsió de la Unió Hotelera era augmentar significativament les xifres d’ocupació respecte dels mesos de juliol i agost de l’any passat. Pel juliol, el càlcul anunciat pel seu dia se situava en una mitjana del 70%. Quan queden pocs dies perquè culmini el mes, Ara va assenyalar que “la tendència és positiva, no sé si arribarem al 70% però es veu força animat”. Les xifres d’aquest cap de setmana evidencien que la situació és especialment positiva a les parròquies centrals. Sense que se celebrés cap esdeveniment destacat més enllà de la funció d’Scalada Stelar, la nit entre divendres i dissabte els hotels de la capital sumaven una mitjana d’ocupació d’un 90% aproximadament, que a Escaldes s’incrementava fins al 95%. La nota negativa la donava Sant Julià, amb només un 50%.

tracking