agricultura

Impuls a les exportacions dels petits agricultors del país

Govern crea un grup interdisciplinari per agilitzar els tràmits al col·lectiu

Impuls a les exportacions dels petits agricultors del paísSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha impulsat un grup de treball interdepartamental que permetrà agilitzar els tràmits i facilitarà les exportacions als microproductors agrícoles i artesans. Ho va explicar ahir la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, durant l’entrega de premis del concurs de prats florits, on també es va donar a conèixer el nou catàleg de microproductors del Principat. En aquest grup de treball hi formen part el departament d’Agricultura, el departament de Sanitat, la Duana i l’oficina de Comerç.

“Facilitar els tràmits a nivell duaner i de registres sanitaris és interessant perquè són persones que estan soles a les empreses i ho han de fer tot”, va dir la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. Actualment hi ha 20 microproductors agrícoles i artesans agrupats sota la marca Andorra. El 2012, només n’hi havia 5. Calvó va destacar que hi ha productors “molt consolidats”, com ara la Carn d’Andor­ra i empreses més petites que l’executiu espera que siguin viables. La titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat va afegir que hi ha dos microproductors més que es podrien afegir a la llista. A més, va destacar la “creativitat” dels productors. L’any 2012 es van començar a promocionar de manera conjunta els microproductors durant les fires i els esdeveniments d’Andor­ra. L’oferta engloba productes com ara embotits, melmelades, vins, carns, licors i cosmètics.

El president de l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra (APRA), Xavier Coma, va valorar la importància i el valor dels productes autòctons que permetran “consolidar la marca Andorra”. “Ens veiem obligats, pels temps que corren, a diversificar, ser imaginatius i donar valor afegit als productes autòctons”, va dir Coma. Ahir també es va donar a conèixer el nou format del catàleg de productors agrícoles i artesans d’Andorra, que fins ara es distribuïa en un tríptic. Se n’han imprès 3.500 exemplars en català que es repartiran entre les oficines de turisme, els edificis públics i els productors. Segons va explicar el director del departament d’Agricultura, Landry Riba, el llibre també es publicarà en format digital en castellà, anglès i francès. El catàleg s’ha fet en col·laboració amb els productors, i per primera vegada no es tracta d’un directori, sinó que cada un dels productors disposa de dues pàgines per presentar els seus productes amb una fotografia i un descriptiu extens dels productes que ofereixen.

tracking