transports

Swiftair vol volar a l'aeroport de la Seu el pròxim hivern

La condició és que l’aeròdrom disposi del permís espanyol per utilitzar la tecnologia GPS

Swiftair vol volar a l'aeroport de la Seu el pròxim hivernC.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia espanyola Swiftair es reunirà la setmana que ve amb els responsables de Govern per presentar-los un projecte que els permeti explotar les línies de l’aeroport d’Andorra-La Seu la pròxima temporada, segons ha pogut saber el Diari. La intenció d’aquesta aerolínia és poder operar ja aquest hivern, però per fer-ho és imprescindible que l’aeròdrom disposi de la tecnologia GPS que facilitaria l’enlairament i l’aterratge de vols en condicions de visibilitat adverses. Sense aquesta, l’aeroport no podrà operar i l’opció de Swiftair s’escaparia. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va explicar que “ens reunirem amb una companyia la setmana vinent per estudiar la proposta que ens facin per poder explotar les línies de vol al país des de l’aeroport d’Andorra-La Seu, si s’habilita l’operativa amb GPS”, va afirmar.

Els informes tècnics que han de permetre operar amb aquesta tecnologia ja es van presentar fa algunes setmanes i ara estan en espera que les autoritats espa-nyoles els donin el vistiplau, “ja ens van dir que trigarien uns dos mesos a estudiar-los”, va comentar el ministre. De totes maneres, el cap de Govern, Toni Martí, va explicar després de la reunió que va mantenir amb el president espanyol, Mariano Rajoy, el passat mes de maig que havien tractat la qüestió i que aquest, en cap cas es va oposar que l’aeroport d’Andorra-La Seu pogués disposar-ne.

Especialistes en ‘Touroperadors’

Swiftair és una operadora de vol amb seu a Madrid que va néixer el 1986. Des de fa uns anys s’han especialitzat en clients corporatius i touroperadors, que són els encarregats de vendre els bitllets al client final. Actualment la companyia té més de 400 treballadors i 30 avions amb els quals operen a Espanya, però també a Europa, Àfrica i l’Orient Mitjà.

ELS INFORMES TÈCNICS DE L'HELIPORT ESTARAN AL SETEMBRE I SE'N SABRÀ LA UBICACIÓ EXACTA

El ministre Torres va explicar que de cara a la festivitat de Meritxell “ja tindrem els informes tècnics de l’heliport i aleshores ja tindrem una idea clara d’on estarà exactament l’heliport dins la unitat d’actuació, les trajectòries d’enlairament i la vialitat que necessitarà”. Els estudis de Medi Ambient, entre els quals hi ha els acústics i els de climatologia de la zona, permetran definir exactament la localització per evitar les molèsties entre els veïns per una infraestructura que segons Tor­res “donarà una gran imatge de cara a l’exterior”.

L’oposició va demanar uns informes sobre la viabilitat econòmica del projecte, i el responsable d’ordenament Territorial va demanar “paciència perquè aquestes coses no es fan d’avui per demà”. Torres va explicar que ja tenen empreses interessades en el concurs per explotar les línies de vol, i va posar com a exemple que “l’última vegada que es va treure un concurs per a l’heliport, una empresa que en volia l’explotació, estava disposada a finançar tota la infraestructura. Evidentment no suposarà cap dèficit per a l’Estat”, va sentenciar.

tracking