comunicacions

L'interès per les línies espanyoles cau per la rebaixa del 'roaming'

La rebaixa de les tarifes fa disminuir el nombre de clients que es podrien interessar en el servei

L'interès per les línies espanyoles cau per la rebaixa del 'roaming'

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La rebaixa de les tarifes de telefonia en itinerància que va impulsar Andorra Telecom el juliol passat, ara fa un any, ha debilitat el projecte per oferir línies espanyoles als clients nacionals. Tot i així, la companyia treballa per fer realitat l’oferta i manté el compromís de poder vendre números espanyols als andorrans a partir de l’any que ve. Un nou servei que arribaria de la mà de la col·laboració amb MásMóvil, de la qual Andorra Telecom n’és accionista amb un 2,7% del capital. El principal hàndicap és que per les dimensions del país el nombre de clients nacionals és molt reduït i la quarta operadora de telefonia de l’estat espanyol va exigir un mínim d’andorrans interessats per poder fer una tarifa a mida. Amb l’abaratiment del preu de la itinerància dels mòbils andorrans el problema de trucar o navegar amb el mòbil des de l’estat espanyol s’ha atenuat i per tant el nombre de possibles interessats a contractar el paquet ha minvat.

Els responsables d’Andorra Telecom, però, no defalleixen i asseguren que el projecte segueix viu. El director de la companyia, Jordi Nadal, va reconèixer que amb la baixada del roaming l’interès ha baixat i el projecte ha perdut vigor, però va afirmar que “no hem tirat la tovallola i seguim treballant-hi”. “Continua sent una voluntat poder-ho oferir l’any que ve”, va dir, alhora que va remarcar que hi ha un empleat d’Andorra Telecom exclusivament dedicat a treballar aquesta possible branca de negoci.

El servei, que oferiria un número de telèfon espanyol que s’inclouria a la mateixa factura d’Andorra Telecom, havia d’estar en marxa a partir de l’estiu del 2018, segons les previsions inicials que la companyia afirma que encara manté. Nadal va explicar que el projecte no depèn només de la part andorrana, ja que s’està negociant amb MásMóvil i les línies que s’oferirien al país serien d’aquesta companyia. Així mateix, les tarifes serien molt similars a les que l’empresa espanyola aplica als abonats de l’estat veí i que comparteixen els clients de Yoigo i Pepephone –companyies que MásMóvil va adquirir, esdevenint l’operadora més important a Espanya per darrere de Telefónica, Orange i Vodafone.

Nadal va insistir que malgrat que el projecte és interessant per a Andorra Telecom, la percepció de MasMóvil canvia perquè estem parlant d’”alguns milers d’interessats”, cosa que per a una empresa amb milions de clients és un percentatge de negoci molt petit. No obstant, va assenyalar que hi ha “un eix de treball iniciat” i va assegurar que hi ha “sinergies amb MásMóvil per fer realitat el projecte”.

Més diversificació

Nadal va donar a conèixer que la companyia està endegant noves línies de diversificació del negoci. Una estratègia per incrementar els ingressos que l’operadora va decidir adoptar quan va abaixar les tarifes del roaming. Una opció diversificadora va ser l’obertura de l’Espic, el call center de l’edifici Els Arcs de la Massana, que ja dóna servei a una desena d’empreses, i també la incubadora i acceleradora d’empreses El Niu. Amb tot, el director de la companyia va avançar que se n’estan desenvolupant d’altres tant dins com fora del país. Nadal va fer palès que “tenim el mandat de trobar altres vies de negoci” i va assenyalar que “tenim altres iniciatives”, algunes de les quals s’estan analitzant mentre que d’altres s’han descartat.

Pel que fa al lloc de negoci, va detallar que “algunes són a Espanya i d’altres de molt petites a Andorra”, en concret al món de les start up. Nadal va indicar que la relació amb MásMóvil “està sent un èxit” i va dir que alguns dels projectes que s’estan estudiant al país veí estan vinculats a l’empresa i d’altres que no, però va deixar clar que les espanyoles són les de “més potencial”.

ESPANYA A LA BORSA ESPANYOLA

L’operadora de telefonia mòbil i Internet MásMóvil s’ha convertit aquest mes en la primera empresa espanyola que ha passat del mercat alternatiu borsari, el de les pimes, al mercat continu. Ho va fer el passat 14 de juliol amb una pujada de l’1,56% –una fita inèdita fins llavors–, tancant la sessió als 62 euros l’acció. La companyia, que va fer el pas després de cinc anys al mercat de les petites empreses, espera guanyar en liquiditat. L’operadora de telecomunicacions preveu un augment del 10% d’ingressos aquest any –l’any passat van ser de 838 milions–.

tracking