EMERGÈNCIES

Els bombers fan tres rescats de muntanya amb helicòpter per accidents

Dos es van lesionar mentre estaven de ruta i un mentre feia bicicleta de muntanya

Els bombers fan tres rescats de muntanya amb helicòpter per accidents

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els bombers van haver de realitzar ahir dissabte tres rescats de muntanya. Tots tres casos de caràcter lleu i no van requerir hospitalització. Al matí, el cos va evacuar una dona de 59 anys des del refugi del Parc Natural del Comapedrosa per un torçament al genoll. Va ser el primer avís que va rebre el cos, poc després de les vuit del matí. La dona, que és doctora de professió, s’havia lesionat durant la ruta que havia iniciat divendres a l’estany de les Truites. Malgrat el fort traumatisme, va aconseguir arribar al refugi i passar-hi la nit. Ahir al matí, però, en veure que no es trobava en condicions de continuar pel seu propi peu va decidir alertar els bombers, que la van traslladar a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell perquè se sotmetés a proves. Dos membres del grup de recerca de muntanya es van desplaçar amb helicòpter per dur a terme el rescat. Pels volts de les nou del matí, un cop ja al centre hospitalari, l’equip mèdic que la va atendre va descartar qualsevol lesió de gravetat i se li va donar l’alta mèdica.

La segona sortida que van efectuar els bombers va ser poc després de les dues del migdia. El cos es va desplaçar fins al roc del Quer, a la parròquia de Canillo, on un home de 66 anys d’edat va patir un fort traumatisme al genoll mentre feia el descens pel camí del Grau. L’home també va haver de ser portat a l’hospital per determinar la gravetat de la lesió, i els metges van donar-li l’alta poc després.

Dues hores més tard, a les quatre de la tarda, el cos va haver de fer una nova intervenció, aquest cop a Pal, després de l’avís d’un ciclista que practicava BTT. El noi, de 20 anys, presentava un fort traumatisme al maluc i també va ser traslladat a l’hospital perquè se li fessin més proves, tot i que segons van apuntar fonts del centre hospitalari es descartaven lesions de gravetat.

Cap dels tres rescatats ahir va haver de ser hospitalitzat, a diferència de diumenge passat, quan els bombers van haver de fer cinc rescats i un excursionista va haver de ser ingressat després de precipitar-se per una tartera a la zona del llac d’Angonella, a Ordino. A conseqüència de la caiguda va patir un traumatisme cranioencefàlic, a més de trencar-se un turmell.

tracking