atractiu turístic
Rècord d'espectadors
107.000 persones han vist enguany l’espectacle del Cirque du Soleil, que ahir va dur a terme l’última actuació
L’espectacle Scalada Stelar del Cirque du Soleil ha batut enguany la xifra rècord d’assistència des que la companyia canadenca va començar a actuar al Principat fa cinc anys. Enguany 107.000 espectadors han vist l’actuació, superant d’aquesta manera la xifra de les 105.059 persones que ho van fer l’any passat. L’última funció d’ahir –en total se n’han fet 22– va suposar, alhora, el tancament de la sèrie Scalada, i ara el Govern negocia amb la compa-nyia d’espectacles per tancar un acord per als pròxims dos anys.
“Estem molt contents perquè un any més hem superat la xifra d’espectadors. Semblava missió impossible”, va dir el ministre de Turisme, Francesc Camp, que calcula que l’impacte econòmic per al país serà superior al de l’any passat, tot i que per fer-ne un balanç definitiu caldrà esperar el mes de setembre. Les primeres estimacions indiquen que l’ocupació durant el mes de juliol haurà estat d’aproximadament el 70%. Camp va destacar l’efecte que ha tingut l’arribada de la companyia canadenca el 2013. “En quatre anys hem crescut en un 43% les entrades de turistes”, va dir Camp. “Ens fa falta aquesta oferta nocturna i d’oci a Andorra per seguir sent atractius el mes de juliol”, va afegir.
Format exclusiu per a Andorra
L’executiu està en plenes negociacions perquè el Cirque du Soleil torni a actuar els pròxims dos anys al Principat. “A hores d’ara us puc dir que és gairebé segur que tindrem el Cirque du Soleil els pròxims dos anys”, va assegurar Camp. La companyia canadenca ha presentat algunes propostes que trencaran amb la línia dels espectacles que s’han vist fins ara. Si les negociacions van a bon port, està previst que l’acord s’anunciï a la tardor i que el format definitiu es doni a conèixer a final d’any. La condició que posa el Govern és que l’espectacle sigui exclusiu per a Andorra i que encara no s’hagi vist a cap indret d’Europa. Un dels altres punts de les negociacions és el cost per portar la companyia canadenca al Principat. L’objectiu és que el cost, d’aproximadament 2,5 milions d’euros, es mantingui. Camp va reconèixer que aquest és un dels punts més importants i “crítics” de les negociacions, però es va mostrar “convençut” que arribaran a un acord. “Si el cost puja haurem d’ingressar una mica més de diners”, va dir Camp. En cas que finalment això passi, les opcions són o bé augmentar el preu de les entrades o bé ampliar l’aforament del recinte. Camp no es va aventurar a avançar l’emplaçament de l’espectacle els pròxims anys, ja que s’havia especulat amb la possibilitat que el futur espai multifuncional en fos la seu. En aquest sentit, Camp va dir que els pròxims mesos esperen prendre una decisió definitiva en aquest sentit. “És un recinte que tindrà un cost elevat i un funcionament amb un cost elevat i hem d’afinar molt bé els números per veure si el tirem endavant o no”, va dir.