justícia

El Superior tomba una nova demanda dels duaners pel 20% de les multes

El col·lectiu havia interposat un incident de nul·litat, el pas previ a acudir al Constitucional

El Superior tomba una nova demanda dels duaners pel 20% de les multesARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El col·lectiu de duaners segueix el camí judicial per reclamar el fons social i de jubilació previst al Codi de duana i que s’hauria de nodrir amb el 20% del que el cos recapta en multes. Després que el mes de maig passat el Superior confirmés la sentència de la Batllia i rebutgés la pretensió de col·lectiu de funcionaris de duana que es condemnés el Govern pel perjudici ocasionat per no haver impulsat el fons previst a la legislació, els demandants van interposar un incident de nul·litat contra dita sentència. Al·legaven que se’ls havia vulnerat el dret a la jurisdicció previst a l’article 10 de la Constitució en haver-los negat la pràctica d’una prova en el marc de la causa.

El Tribunal Superior ha tornat a refusar la reclamació dels demandats. S’insisteix que la prova sol·licitada era “innecessària” atès que estava encaminada a determinar la indemnització que haurien de rebre pel perjudici ocasionat per la inexistència del fons projectat. El tribunal insisteix, com ja va fer a la sentència anterior, que no hi ha lloc per a aquesta indemnització perquè no es donen els principis per determinar una responsabilitat administrativa de l’executiu. A l’anterior resolució els magistrats van posar de manifest que no es podia condemnar el Govern a fer un pagament indiscriminat entre els empleats si no hi havia una regulació sobre qui s’havia de beneficiar i el destí dels diners. Entenien, així, que primer s’havia de fer el desplegament reglamentari previst a la llei i concloïen que el que hauria estat “legítim” és que el col·lectiu demanés la condemna del Govern a desenvolupar la normativa. El Codi de duana del 2004 donava sis mesos a l’executiu per fer-ho però la norma encara resta pendent.

Aquest nou recurs dels duaners és el pas previ a interposar un recurs d’empara al Constitucional. El col·lectiu està pendent de decidir quines altres accions emprèn i això ho determinarà la consulta engegada fa algunes setmanes, que també preveu mobilitzacions més contundents per la manca de desplegament del fons com ara una vaga de zel.

tracking