Mobilitat

La venda de vehicles elèctrics i híbrids es dispara un 52% en un any

El Govern ja ha atorgat 650.000 dels 850.000 euros d’ajuts previstos per a la partida del 2017

La venda de vehicles elèctrics i híbrids es dispara un 52% en un anySFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La flota de vehicles elèctrics i híbrids del Principat augmenta. Durant el 2017, el Govern ha subvencionat una part del cost de 146 vehicles elèctrics adquirits dins del pla Engega, fet que suposa un augment del 52% respecte al mateix període de l’any anterior, quan se n’havien comprat 96. Són dades que va presentar ahir en roda de premsa el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya. La previsió també és que a final d’any la suma del nombre de turismes elèctrics i híbrids sigui superior a la de l’any anterior, quan n’hi va haver 174.

En aquest sentit, el ministre va destacar que durant el 2017 es va produir un augment substancial dels vehicles elèctrics per davant dels híbrids, que també creixen, en aquest cas un 17%. El Govern va optar el 2017 per potenciar molt més els vehicles elèctrics purs, amb una subvenció de fins a 8.000 euros per als turismes, el doble que els 4.000 euros de subvenció màxima per als híbrids. Saboya va considerar que l’efecte del programa Engega ha estat positiu, ja que suposa “una millora per al medi ambient”. “La transició energètica requereix un esforç del sector públic perquè els costos de desenvolupament de xarxa són massa alts”, hi va afegir Saboya. L’augment de matriculacions de vehicles elèctrics ha provocat, de retruc, que ja s’hagin atorgat 650.000 euros de la partida de 850.000 euros d’ajuts del programa Engega per enguany. De cara a final d’any, es preveu doblar el nombre de punts de recàrrega dels vehicles elèctrics. Ara mateix n’hi ha nou amb dues places cadascun i la previsió és arribar fins als divuit punts.

Ahir també es van donar a conèixer les dades globals de matriculacions de vehicles durant els set primers mesos de l’any. Augmenten un 22 per cent respecte del mateix període de l’any anterior. Destaquen l’increment del 42 per cent de les matriculacions dels camions i de les furgonetes. Segons va afirmar Saboya, aquesta dada és un indicador més que demostra que l’economia i el sector industrial del país s’estan recuperant.

LICITACIÓ DEL CONCURS DE BICIS

El Govern té previst licitar abans que acabi l’any el concurs públic per desenvolupar una xarxa de bicicletes elèctriques. El ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, va avançar ahir que hi ha dues empreses que s’han presentat al concurs. Quan el projecte va ser presentat, es va explicar que la idea serà ubicar unes 15 estacions. Saboya va dir ahir que les bicicletes portaran un dispositiu que permetrà analitzar i estudiar els trajectes dels ciutadans i avaluar la idoneïtat de les ubicacions i per analitzar si caldrà augmentar el nombre de carrils bici. Saboya va destacar que caldrà donar importància a les necessitats dels ciutadans a l’hora de concretar les millores d’aquest sistema.

tracking