Un pare haurà de tornar el fill a la mare banyat, sopat i amb els deures fets

El Superior insta els dos progenitors a oblidar les diferències per organitzar la vida del menor

Un pare haurà de tornar el fill a la mare banyat, sopat i amb els deures fetsArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un pare haurà de tornar el fill a la mare banyat, sopat i amb els deures fets com a molt tard a les nou del vespre. És la curiosa sentència que va dictar el Tribunal Superior (TS) després d’estimar parcialment el recurs d’apel·lació del mateix pare sobre el repartiment de la pàtria potestat del menor. A la mateixa sentència, els magistrats també obliguen els progenitors a comunicar-se recíprocament les sortides del fill del Principat amb una antelació de set dies per a estades superiors als tres dies.

Etiquetes:

A més, també s’estipula que en casos de festius els divendres o els dilluns, el pare podrà recollir el menor al centre escolar el dijous o deixar-lo al centre el dimarts. El tribunal desestima, però, la demanda del pare, que demanava revisar l’atribució de la custòdia del menor un any després de l’aplicació de la primera sentència en primera instància. El Tribunal de Corts va atorgar a la mare la custòdia del fill i obligava el pare a pagar a l’exdona 350 euros mensuals per cobrir les despeses del menor. L’home demanava que una psicòloga valorés la situació i les relacions familiars 365 dies després per indicar quin seria el règim més favorable i convenient per al menor. Atesa la mala relació entre els pares del menor, el tribunal els insta tots dos a “oblidar les divergències” per arribar als “acords necessaris per tal de satisfer les necessitats del seu fill de la manera més àmplia i adient possible”. A més, els recorda que la missió dels tribunals no és resoldre “els petits conflictes” relacionats amb la vida diària del seu fill i alhora afegeix que són els mateixos pares els que han de fer-ho “de manera pacífica”.

El tribunal també va decidir que el pare podrà recollir el fill tots els dimarts i retornar-lo a l’escola dimecres al matí perquè el menor pugui seguir millor la rutina. En primera instància, es va determinar que el pare hauria d’alternar dues rutines. Una setmana el recolliria els dimarts i els dijous i la següent els dimecres. Tant el pare com la mare s’alternen la pàtria potestat del fill durant els caps de setmana.

En canvi, el Tribunal Superior va desestimar el recurs presentat per la mare del nen, que demanava el replantejament del règim de visites del pare perquè al·legava que ell delegava la cura del seu fill a l’àvia. Els magistrats consideren que el règim de visites acordat per la sentència en primera instància respon a la necessitat “d’intensificar” els contactes entre el pare i el seu fill perquè aquest trobi en ell el “referent patern que l’ha d’ajudar en el seu desenvolupament personal”. A més, el tribunal no considera provat que el nen passés amb la seva àvia la major part del temps que li correspon estar amb el seu pare i alhora afegeix que no és contraproduent, de la mateixa manera que tampoc ho és quan el fill passa estones amb la nova parella de la seva mare quan aquesta encara no ha arribat de la feina.

Finalment, el tribunal no va admetre la petició de la mare, que demanava que el menor no pogués pernoctar en un altre domicili diferent al del seu pare quan ell en tingués la pàtria potestat si ella no hi estava d’acord.

DESESTIMAT EL RECURS D'UNA MARE PER VISITAR MÉS SOVINT EL FILL

El TS va estimar molt parcialment el recurs d’apel·lació d’una mare sobre la pàtria potestat del fill però no li amplia el règim de visites. El Tribunal de Corts havia atorgat la custòdia del menor al pare però la mare, que pateix un retard mental lleu i trastorns de personalitat, demanava que es revoqués la sentència perquè el menor pogués pernoctar més d’una nit a la setmana a casa seva i perquè pogués alternar la custòdia del seu fill els cap de setmana. També demanava passar la meitat de les vacances d’estiu amb el menor. El Superior permet a la mare gaudir de la companyia del seu fill el dia de Nadal en anys alterns, el dia de l’aniversari del nen també en anys alterns i el dia de l’aniversari de la mare cada any.

tracking