política

Aleix aposta pel consens al grup pel Raonador

Els consellers ‘taronja’ celebraran una reunió interna per decidir quin candidat defensen

Aleix aposta pel consens al grup pel RaonadorFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

DA aposta perquè el Raonador del Ciutadà s’esculli per consens. El president suplent del grup demòcrata, Miquel Aleix, va explicar que és partidari que l’elecció es faci per consens entre els membres del seu grup i després amb la resta de forces parlamentàries. A parer del conseller, “la millor imatge que podem donar és que un càrrec sigui elegit pel màxim consens de l’arc parlamentari”.

El parlamentari va precisar que el grup demòcrata celebrarà en els propers dies una reunió interna per decidir per quin dels sis noms es decanta. De tots els candidats només comunicaran a la resta de grups el nom que hagi generat més consens. “El grup parlamentari acabarà dient quin candidat genera més consens internament”, va assenyalar, descartant així l’opció d’acabar votant i que guanyi el candidat que obtingui una majoria de suports.

En aquest context, Aleix va evitar parlar de favorits, ja que serà en el marc d’una negociació que s’acabarà decidint l’aposta col·lectiva i per tant uns podrien renunciar als preferits en benefici del consens. “Encara que jo en tingui un que prefereixi sobre els altres, si la majoria dels meus companys diguessin que estan d’acord amb un jo ho acceptaria perfectament”, va etzibar, afegint-hi que “jo no sóc d’aquells que vol imposar una preferència personal per damunt de les preferències del grup”.

No sense dificultats

Aleix va dir que confia d’assolir un acord malgrat reconèixer “la dificultat” d’aconseguir que una majoria de consellers generals estigui d’acord en un sol nom i tot i la divisió que es pugui produir entre els parlamentaris. “Penso que acabarem obtenint un consens i que tots estarem d’acord en la persona que acabem nomenant”, va assegurar.

Un procés que s’haurà de dur a terme des d’ara fins al mes de setembre, quan l’actual Raonador, Josep Rodríguez, acabarà el mandat després de sis anys en el càrrec. Aleix va manifestar que “d’aquí al mes de setembre tindrem la dificultat” de seleccionar un candidat perquè “els que han de decidir ho tenen més difícil quan n’hi ha molts que quan n’hi ha pocs”. No obstant això, va recalcar que “també és un honor que hi hagi moltes persones que pretenguin ocupar el càrrec”.

En total, hi ha sis noms sobre la taula: Marc Vila Amigó, Montserrat Ronchera, Magda Mata, Mireia Canturri, Angelina Peralba i Júlia Sánchez –Maria Pilar Riba i Josep Duró s’han autodescartat–. Aleix va narrar que els candidats que coneix –tots menys Peralba i Sánchez– “són molt vàlids” per rellevar Rodríguez i va detallar que dos d’ells, Mata i Canturri, s’han postulat directament i s’han presentat als grups parlamentaris mentre que els altres dos “han manifestat la voluntat de ser candidats”. “Hi ha molta qualitat humana i moltes persones que poden fer molt bé de Raonador del Ciutadà”, va sentenciar el conseller.

tracking