ciclisme de primer nivell

Nibali venç i Froome és el nou líder

Els favorits ataquen a la pujada de la Comella i disputen el triomf final a l’esprint

Nibali venç i Froome és el nou líderXavier Pujol

Creat:

Actualitzat:

Una arribada d’una etapa ciclista a Andorra sense tenir final en alt és poc habitual, però la jornada d’ahir va trencar les expectatives i va mostrar els primers atacs dels ciclistes importants que van a la recerca de la classificació general quan tot just es disputava la tercera jornada de competició. Si a l’últim Tour de França pràcticament no va haver-hi atacs, ahir va ser tot el contrari. Des de l’inici a Prades Conflent Canigó es va formar una escapada de vuit corredors que van mantenir un marge d’entre tres i cinc minuts respecte al pilot principal, i que van coronar el Col de la Perche, en ter­ritori francès, en primera posició.

La fuga va mantenir el seu marge fins a l’ascens a la Rabassa, quan l’equip Sky de Chris Froome va començar a endurir el ritme al capdavant de la cursa fins neutralitzar a poc a poc els escapats. Va ser llavors quan l’actual campió del Tour de França va atacar al tram final de l’ascens a la Comella i només va ser seguit pel resident Esteban Chaves, amb Bardet i Aru pel darrere. Encara més endarrerit hi havia un altre grup amb David de la Cruz i Vincenzo Nibali, que van aprofitar el descens fins a la meta per contactar amb el quartet capdavanter. Va ser llavors quan l’italià va llançar l’esprint a 300 metres de l’arribada i va obtenir així el triomf d’etapa. Pel que fa a la situació a la classificació general, Chris Froome va enfundar-se el mallot vermell de líder per primer cop en aquesta Vuelta a Espanya, i el britànic té David de la Cruz, Nicolas Roche i Van Garderen darrere seu, a només dos segons. Pel que fa als ciclistes amb residència, Esteban Chaves és el millor, situat a 11 segons del lideratge.

“Tenim dotze colombians i a la Vuelta a Espanya, el Giro d’Itàlia o el Tour de França quasi sempre som protagonistes. M’agradaria felicitar l’equip perquè estan sent sublims durant el poc que portem de competició. Ha estat un final increïble, el Team Sky ha fet una magnífica tasca, però nosaltres també, i estic realment content”, va explicar Chaves amb el somriure d’orella a orella que sempre el caracteritza. L’esportista de Colòmbia en ser preguntat sobre el nivell de l’etapa va comentar que “és el que m’esperava en aquest tram del certamen i definitivament no em puc queixar. M’he situat en el primer grup amb els millors ciclistes i ha estat una passada, sobretot gràcies a la tasca dels companys que m’han escortat”, va sentenciar el colombià a la seva arribada a la meta.

La jornada ha transcorregut de manera un pèl particular, perquè no hi havia vent constantment, però ha estat força tirada. A la sortida he tingut complicacions, per la qual cosa he hagut de fer un esforç important que he pagat al final, però finalment, després de la pujada, m’he trobat bé i amb el grupet capdavanter ho he provat perquè sabia que tenia alguna opció”, d’aquesta manera va comentar Nibali la seva victòria. Per últim, el líder de la Vuelta va declarar que “ara mateix tinc dins meu un sentiment sorprenent, feia sis anys que no em posava el mallot vermell de la Vuelta [l’última vegada va ser a l’edició del 2011 a la jornada 10] i portava força temps buscant aquesta posició. L’Sky en general ha competit fantàsticament, en especial els nanos, que s’ho han currat de valent, tenint en compte les complicades condicions.

ESCALDES ACOMIADA AVUI LA VUELTA AMB LA QUARTA ETAPA

La ronda ciclista deixarà aquest matí el Principat camí a Tarragona, on clourà la quarta etapa de la Vuelta aquesta tarda. La sortida està prevista al carrer dels Veedors escaldencs a les 12.35 hores i abans, entre les 11.40 i les 12.25 hores, els aficionats podran veure els ciclistes durant el control de firmes i gaudir dels estands de marxandatge.

VUELTA A ESPANYA 3a ETAPA

CLASSIFICACIÓ ETAPA

1. Vincenzo Nibali (Astana) 4 h 01’22”

2. David de la Cruz (Quick-Step Floors) m. t.

3. Chris Froome (Sky) m. t.

4. Romain Bardet (AG2R) m. t.

5. Esteban Chaves (Orica-Scott) m. t.

6. Fabio Aru (Astana) m. t.

7. Nicolas Roche (BMC Racing Team) m. t.

8. Tejay Van Garderen (BMC Racing Team) m.t.

9. Domenico Pozzovivo (AG2R) m.t.

10. Michael Woods (Cannondale-Drapac) a 25”

CLASSIFICACIÓ GENERAL

1. Chris Froome (Sky) 8 h 53’44”

2. David de la Cruz (Quick-Step Floors) a 2”

3. Nicolas Roche (BMC Racing Team) a 2”

4. Tejay Van Garderen (BMC Racing Team) a 2”

5. Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) a 10”

6. Esteban Chaves (Orica-Scott) a 11”

7. Fabio Aru (Astana) a 38”

8. Adam Yates (Orica-Scott) a 39’’

9. Domenico Pozzovivo (AG2R) a 43”

10. Romain Bardet (AG2R) a 48”

tracking