sanitat
Salut remet l'Institut Baselga al futur plec de bases del servei integral d'oncologia
El secretari d’Estat diu que si hi està interessat que es presenti i que si és la millor oferta guanyarà
El mateix dia que el director general de l’Institut Baselga, Jordi Mira, mostrés en declaracions al Diari la voluntat d’aquesta institució d’oferir un servei integral d’oncologia a Andorra, el secretari d’Estat de Salut, Joan Antoni León, va remetre el centre mèdic al plec de bases del concurs públic que el Govern licitarà en el futur per oferir aquest servei. Ho va fer en declaracions als mitjans de comunicació durant un pausa de la primera reunió de la taula de treball pel projecte del servei integral d’oncologia, que es va celebrar ahir al matí a la seu del ministeri de Salut.
“En el marc dels treballs previs a la taula s’ha parlat amb diferents professionals, però el que és important és concentrar tots els esforços a redactar el plec de bases, ja que l’operador que sigui s’hi haurà de sotmetre, s’haurà de presentar i guanyarà qui faci l’oferta més avantatjosa”, va indicar el secretari d’Estat.
Preguntat per si es reprendran els contactes amb l’Institut Baselga, León va insistir que “sí que es veritat que des del Govern hi ha hagut algun contacte amb professionals mèdics, però ara mateix amb el que estem és amb l’elaboració d’aquest plec de bases, en aquest grup de treball”. El secretari d’Estat de Salut hi va afegir que “una vegada estigui aquest plec de bases enllestit serà quan aquest grup que està interessat es podrà presentar. I, eventualment, si presenta la millor oferta serà el que guanyarà”.
A la reunió d’ahir van assistir representants del ministeris de Salut i d’Economia, Competitivitat i Innovació amb els seus titulars al capdavant (Carles Álvarez i Gilbert Saboya, respectivament), del SAAS, de la CASS i d’Actua. En aquesta primera reunió d’una taula de treball que es preveu que es reuneixi periòdicament durant els pròxims mesos per tal de concloure el redactat del plec de bases es van establir els criteris de treball d’aquesta comissió, que ha d’estudiar de manera exhaustiva quina és la situació actual i quines són les necessitats globals en matèria d’oncologia al país.
Preguntat per les reticències que el director general del SAAS, Josep Piqué, que va estar present a la reunió, té sobre l’aterratge de l’Institut Baselga a Andorra, León es va limitar a dir que al voltant d’una mateixa a taula estaven tots els actors representats i que el que s’estava fent era avançar. “Hi ha molt bona predisposició, molt bon ambient de treball, i a partir d’aquí, en el marc d’aquestes trobades periòdiques, cadascú podrà fer les seves aportacions per tal d’anar enriquint el debat i arribar al millor plec de bases possible que compleixi les necessitats que té Andorra”, va assenyalar el cap d’Estat de Salut. No descarta demanar el parer de l’associació de malalts de càncer.
EL MINISTERI NO TÉ UNA RADIOGRAFIA DE LA SITUACIÓ
El secretari d’Estat de Salut, Joan Antoni León, va admetre ahir que el ministeri no té una “radiografia” de les necessitats del país en matèria d’oncologia i que un cop “les tinguem clares” es redactarà el plec de bases per dotar Andorra d’un servei integral per al tractament d’aquest tipus de malaltia que inclouria la radiologia. L’objectiu final seria oferir aquest darrer servei al Principat i que els malats no haguessin de desplaçar-se a l’estranger com passa ara. El secretari d’Estat va indicar que encara no es poden establir uns terminis per a la licitació del servei i que conforme es vagi reunint la taula de treball “podrem tenir una data aproximada”. No sap si l’actual servei d’oncologia desapareixeria.