salut

Quatre intoxicacions lleus per consum de bolets des de principi d'any

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut va fer ahir un recordatori de les regles bàsiques que ha de seguir el consumidor per evitar intoxicacions per bolets, coincidint amb l’inici de la temporada. Des de principi d’any, el ministeri té constància de quatre afectats de caràcter lleu, mentre que l’any passat no n’hi va haver cap i fa dos, el 2015, els intoxicats van ser dos. L’autoritat sanitària va recordar el perill que suposa la ingesta de fongs sense saber identificar correctament les espècies comestibles de les tòxiques, que, van recordar, poden esdevenir “molt perilloses” i fins i tot mortals. El ministeri va insistir que només s’haurien de menjar aquelles espècies que es coneixen i que, davant de qualsevol dubte, el fong no s’ha de consumir. Tanmateix es recorda, quant als comestibles, que el més convenient és consumir-los ràpidament perquè no es deteriorin i fer-ho després de collir-los. Els responsables sanitaris indiquen, a més, que als primers símptomes d’una possible intoxicació, per lleus que semblin, s’ha d’acudir ràpidament al servei d’urgències perquè “l’eficàcia del tractament depèn, en bona part, de la rapidesa amb què s’actuï”. També es demana que es conservin les restes del bolet per facilitar-ne l’anàlisi.

tracking