Esquí
Canillo veu possible que es mantingui la marca Grandvalira
El cònsol menor manifesta que la marca no ha de desaparèixer i que els dos socis poden tirar endavant junts amb noves regles
La ruptura de Grandvalira ha de ser com menys traumàtica millor perquè els clients no percebin canvis. És el posicionament que defensa Canillo, des d’on es viu “amb preocupació” la situació, alhora que el cònsol menor, David Palmitjavila, ressalta a la ràdio del Diari: “Crec que hi ha suficientment seny dins del consell d’administració i entre la gent que ho porta perquè els usuaris no en surtin perjudicats.” I confia de mantenir la relació amb Saetde perquè “són negocis i tothom està vivint del mateix sector de la neu, tenim dominis que es toquen, connectats, i no sembla que hagis d’anar a enfonsar l’altre per només guanyar tu si els dos podem tirar endavant, el que passa és que les regles canviaran pel que fa a la promoció”.
El representant canillenc subratlla que “una marca així no desapareix d’un dia a un altre, tothom, suposo, la vol conservar”, i respecte de si després de les desavinences mostrades entre els dos socis de Grandvalira podrien compartir-la, respon: “Per què no?” A més, insisteix que “la marca no ha desaparegut i entenem que no ha de desaparèixer, però en dos anys poden passar moltes coses”, i que “no està sobre la taula que un dels dos se la quedi”, ja que és un nom “potent” que també a Saetde “deuen voler conservar”. Recorda que “s’exporta bé fora del país i no l’hem de perdre”, tot i que la filosofia de les empreses sigui diferent.
“NO ENTRAR EN GUERRES”
El cònsol menor defensa que tot i que hi hagi hagut un trencament públic, “no vol dir que hagis d’entrar en guerres”, i reitera que Ensisa aposta per mantenir la marca: “No sé si l’altre també la vol, t’has d’asseure i fer-la tirar endavant. Hem de veure com li donem continuïtat, com la comercialitzem i com es fan els equips.” I destaca que la tensió entre els socis ha baixat i que “entre el que es diu de cara enfora i el dia a dia de com vas tirant endavant t’adones que es vol si no arreglar les coses, com a mínim no fer-les malbé més”. El cònsol menor de Canillo hi afegeix que “seria un problema per al client” que els dominis deixessin d’estar connectats físicament “i hem d’evitar que això passi”.
Palmitjavila indica que aquesta temporada “està quasi bé normalitzada, per més polèmica que hi vulguem donar les vendes i les reserves estan bé i Ensisa, com és normal, i Saetde suposo que també, està treballant per continuar guardant el nivell de qualitat de l’oferta”, i destaca que el que està afectat pel trencament és la comercialització, “però una altra cosa és el que ofereixes a les pistes i la línia d’inversió continua i el que està sobre la taula és com es promocionarà”. Admet que la relació a Nevasa “en polítiques de preus és clar que el primer any continuarà igual, però el segon hi haurà polítiques de preus, de serveis, de qualitat, que poden desmarcar-se, i cadascú se sentirà més lliure per treballar de la millor manera”, i remarca que “la voluntat d’Ensisa” és mantenir el 2018-2019 el forfet conjunt.
"NO HI HA MAERGE D'ERROR" PER ACABAR LA PLATAFORMA DE SOLDEU
David Palmitjavila assegura que la plataforma de Soldeu “evoluciona bé, però ja no tenim marge d’error” perquè estigui acabada en el termini previst per acollir les finals de Copa del Món del 2019, i recorda que no es va trigar a tenir tots els tràmits i “van començar a l’agost, doncs a córrer”. A més, reconeix que hi ha “força pressió” per finalitzar la infraestructura. El cònsol menor destaca que les empreses són conscients “que és una aposta de país en tots els sentits per arribar a temps”, i que “tothom ho veu factible sempre que el temps no ens faci cap mala passada i la neu arribi quan toca”. Reconeix que al comú estan “preocupats però som optimistes” per l’evolució dels treballs, que es basen a deixar enllestida la instal·lació de bigues que arribaran només per ser col·locades.
Respecte a la causa judicial de la família Viladomat per la declaració d’interès nacional de la plataforma, Palmitjavila apunta que quan hi ha un cas “a la Batllia sempre hi ha dubtes del que pot passar, però estem bastant confiats que s’ha fet bé”, i remarca que s’han pres els màxims marges de seguretat i impacte, “i quan hi vas veus que està completament integrat al paisatge”.