cossos especials

La policia investiga perquè es van oblidar d'un detingut

La voluntat és establir qui o quins van ser els responsables i revisar els protocols d’actuació

Detingut per tercer cop un jove per robar un gos de la canera

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La recerca interna que està fent el cos té com a objectiu, segons fonts properes al cas, establir tant qui va ser el responsable o responsables del descuit com la revisió dels protocols de funcionament dins dels calabossos de la seu central de la policia. Els fets van tenir lloc la matinada de dissabte a diumenge quan l’home va ser portat detingut per un presumpte delicte d’insults i intent d’agressió als agents que s’havien desplaçat a un local on el mateix implicat els havia cridat explicant que hi havia un problema. L’home estava dormit, era l’únic detingut, i per oblit es va pensar que no hi havia ningú a les instal·lacions. Es va tancar el recinte i els llums. No va ser fins a la matinada de diumenge a dilluns quan en portar un nou detingut al calabós els agents es van adonar que hi havia l’home a dins.

La policia admet l’error, segons altres fonts properes al cos, i la recerca podria acabar en un expedient en cas que es determini de qui va ser la responsabilitat. La preocupació principal passa perquè durant el temps en què va estar sol (l’home va arribar en un fort estat d’embriaguesa) podria haver patit algun problema de salut i ningú se n’hauria adonat. La revisió dels protocols té com a objectiu que no torni a succeir una situació similar en el futur.

MÉS POSITIUS DURANT EL PONT

El balanç de detencions per donar positiu en el test d’alcoholèmia va ser especialment gran durant el passat pont. Fins a setze persones van ser arrestades per aquest motiu. Els positius més importants van ser d’1,82 i 1,72 grams d’alcohol per litre de sang. Destaca que en els controls que es van fer dos conductors professionals van ser detinguts per aquest motiu. El cos, sense fer una campanya específica, ha intensificat el nombre de proves per alcoholèmia als conductors professionals. Un dels casos va ser rellevant, amb una taxa d’1,46 a les dues de la tarda.

tracking