Administració
Els salaris dels 11 treballadors de l'ADI suposaran uns 345.000 euros aquest any
Inclou la retribució percebuda per l’ex-directora general, que va deixar la funció a final de juny
La despesa en salaris de la societat pública Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI) serà de prop de 345.000 euros aquest any. A demanda del conseller liberal Jordi Gallardo, el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica i president de l’ADI, Josep Maria Missé, detalla en una resposta parlamentària les retribucions mensuals dels deu professionals que integraven la plantilla a mitjan setembre i també l’acumulat que havien cobrat des del gener –en dos dels casos des del maig i l’agost, que és quan es van incorporar a la plantilla–. També el que havia percebut fins a final de juny l’exdirectora de la societat, Imma Jiménez, que va plegar llavors i que percebia el salari més alt en ostentar la màxima responsabilitat (4.200 euros bruts).
Amb la marxa de Jiménez, els salaris més elevats són el del director-coordinador de projectes –que es va incorporar a la plantilla a final d’agost– i el del director de comunicació (3.600 euros bruts cadascun). L’equip el completen una secretària de direcció (2.254 euros bruts), un dissenyador gràfic (1.750 euros bruts) i sis tècnics (dits d’acompanyament), quatre dels quals especialitzats en qüestions concretes: temes jurídics, missions empresarials a Espanya, missions empresarials a França i un quart especialitzat en el sector de la salut. Les retribucions a aquests professionals oscil·len entre els 1.904 euros mensuals de la més baixa als 3.200 de la més alta.
Finalment, la resposta també especifica que el consell d’administració l’integren nou persones i que tres cobren per assistència. A final de setembre, dos havien cobrat 2.430 euros i el tercer, 3.240.
Agent de marques
També a demanda d’un conseller liberal, Carles Naudi, el Govern justifica el perquè de la contractació d’un agent de marques espanyol amb l’objectiu de protegir el nom d’Andorra com a marca. L’executiu assenyala que la representació professional prop de l’oficina de propietat intel·lectual de la Unió Europea requereix una persona amb el domicili professional o el lloc de feina a l’Espai Econòmic Europeu i que, per tant, no podia ser andorrà. Tanmateix, es va optar per l’adjudicació directa i no un concurs també per protegir la marca Andorra.
PLEGA L'ASSESSOR DE L'AGÈNCIA TRIBUTÀRIA
Josep Costa Solà, l’assessor que el Govern va fitxar per tal de posar en marxa l’Agència Tributària, va acabar la feina a final d’agost després d’una relació laboral de quatre anys. Ho explica l’executiu també a demanda de Jordi Gallardo, que també sol·licita saber quins objectius es perseguien amb l’assessoria i si s’han acomplert. En aquest sentit, el Govern conclou que “el compromís del senyor Costa amb el projecte que li va ser encomanat ha aconseguit excedir qualsevol expectativa dipositada en ell”. Costa ha contribuït a implantar el model organitzatiu, a desplegar la llei de bases de l’ordenament tributari i impostos com l’IRPF i també un sistema informàtic integrat. L’executiu també assenyala que a causa de la seva feina pot haver tingut accés a dades sensibles d’obligats tributaris però recorda que el seu contracte ja preveia una clàusula de confidencialitat. La relació laboral era d’exclusivitat, afegeix l’executiu. Al seu dia la contractació de Josep Costa va ser polèmica perquè era inspector de la hisenda espanyola en excedència.