Europa

Nou projectes relacionats amb Andorra seleccionats per al programa Poctefa

Aquests, juntament amb els cinc programats en la primera convocatòria porten Andorra a integrar-se de ple en la gestió i participació en programes de cooperació finançats per la Unió Europea

Nou projectes relacionats amb Andorra seleccionats per al programa Poctefa

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Comitè de programació del projecte de la Unió Europea Poctefa (Programa operatiu de cooperació transfronterera Espanya-França-Andorra) ha escollit els projectes presentats a la segona convocatòria d’aquests ajuts que seran programats i que per tant obtindran un finançament del 65%, segons informa el Govern en un comunicat. La decisió s’ha adoptat en el marc del 35é Consell plenari de la Comunitat de Treballs dels Pirineus, celebrat la setmana passada a Biarritz. El total dels projectes admesos en aquesta segona convocatòria han estat 100, dels quals 20 tenen participació o afecten Andorra. Finalment, els projectes programats pel comitè han estat 62, dels quals nou tenen participació o afecten Andorra.

Els resultats finals de la programació d’aquesta segona convocatòria del Poctefa es poden considerar com un gran èxit de participació d’Andorra en aquest programa operatiu. Aquests nou projectes juntament amb els cinc programats en la primera convocatòria porten Andorra a integrar-se de ple en la gestió i participació en programes operatius de cooperació finançats per la Unió Europea.

El primer dels projectes es Dietapyr2, que posa en valor estratègies territorials de col·laboració transfronterera que impulsen innovacions en la cadena de boví, des de la producció fins al consum, procedent de races autòctones dels Pirineus. Un altre projecte és Entrepyr-II, que és la continuació i ampliació, en territori, socis i accions, del primer projecte transfronterer Entrepyr que va unir diversos refugis de muntanya del Pirineu. El seu objectiu principal és obrir la porta a una col·laboració transfronterera permanent i proporcionar al conjunt de refugis del Pirineu (gairebé cent) eines de promoció internacional gràcies a la creació d'un producte turístic pirinenc nou.

Piragua és el nom del tercer projecte, que aborda la caracterització del cicle hidrològic en els Pirineus per millorar la capacitat d'adaptació dels territoris front als reptes imposats pel canvi climàtic i donar suport a la inversió destinada a l'adaptació al canvi climàtic de la gestió del recurs aigua.

Un altre dels projectes escollits, Aptitude, té l’objectiu d’implementar a la zona transfronterera dels Pirineus un projecte de prevenció de la discapacitat en les persones grans mitjançant la creació d'una xarxa per promoure l'assistència, la formació, la recerca i la innovació en el camp de la gerontologia. Un altre programa –anomenat Faunapyr- contribueix a la protecció dels ecosistemes transfronterers mitjançant la millora del coneixement sobre la distribució espacial de la fauna pirinenca, enfortint la col·laboració en matèria d'intercanvi, visualització i explotació de dades de fauna en l'àmbit de la conservació de la biodiversitat i desenvolupament sostenible del sector turístic.

Així mateix ha estat triat Adnpur, basat en la cooperació i valorització del patrimoni dels Pirineus, un espai de diversitat cultural i natural. Un altre dels projectes –Pocrisc- fa referència a fomentar una cultura comuna del risc sísmic als Pirineus, desenvolupant aproximacions harmonitzades de l'avaluació del risc sísmic per als gestors d'emergència.

Pel que fa als dos darrers projectes, Trampoline i LLL-Transversals, el primer fa referència a augmentar el nombre de joves que obtenen una primera feina, i d'ell es desprenen dos objectius operatius: donar suport, d'una banda, la formació i la mobilitat dels joves i reforçar, de l'altra, les estructures que els donen suport; mentre que el segon harmonitzarà i reforçarà les pràctiques de formació permanent perquè responguin als reptes de l'espai transfronterer: atractiu i competitivitat del territori, desenvolupament dels intercanvis, inclusió i cohesió social.

tracking