POLítica

El PS diu que el Govern col·loca gent de DA

Sol·licita l’organigrama amb la informació de remuneració a alts càrrecs

El PS diu que el Govern col·loca gent de DAPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, ha presentat una demanda d’informació mitjançant la qual vol accedir a una relació exhaustiva de tot l’organigrama de personal del Govern, així com conèixer quines són les remuneracions. El parlamentari considera que aquesta documentació permetrà demostrar com s’ha disparat la despesa de personal pel que fa a alts càrrecs, persones de confiança o similars els darrers anys i com funciona el que es veu com “l’oficina de col·locació de Demòcrates per Andorra (DA)”, segons diu Pere López.

En l’escrit tramitat ahir a Sindicatura, López sol·licita “l’organigrama complet del personal de Govern”, tot demanant que se li faciliti “desglossat per ministeris i departaments”. El conseller reclama la documentació “acompa-nyada amb la informació de les remuneracions dels alts càrrecs, càrrecs de relació especial, directors, caps d’àrea, caps de servei, coordinadors i altres treballadors amb complement de responsabilitat o altres complements salarials”.

Partida important el 2018

El parlamentari del PS explica que “l’origen de la demanda és el neguit sorgit entre la població arran de la presentació del pressupost, amb una partida molt important de personal i que s’ha incrementat moltíssim els darrers anys”. Per al líder dels socialdemòcrates al Consell General, “això contrasta amb el fet que hi ha hagut congelacions salarials i, fins i tot, retallades”. Per això, López apunta que “l’única explicació possible és allò que he vingut a anomenar com l’oficina de col·locació de DA”. López diu que “la demanda confirmarà la proliferació de càrrecs de confiança, coordinadors o càrrecs duplicats a alguns ministeris”, i recorda que “hi ha més ministres que mai”. Aquesta situació, afirma López, “és inacceptable”, ja que “està disparant de forma injustificada la despesa salarial, va en detriment del dret que tenen els funcionaris que fan efectivament la seva feina a percebre el seu salari i demostra quina és la utilització de la funció pública que fa DA”.

tracking