AFERS SOCIALS
Vuit persones amb discapacitat ja tenen feina a través de la xarxa d'empreses inclusives
Espot ha remarcat que estan en el procés de tancament de sis convenis més, amb la qual cosa en breu la xarxa serviria per donar feina a catorze persones amb discapacitat
Vuit persones amb discapacitat ja tenen una feina a través del projecte de la xarxa d’empreses inclusives. La xifra, a més, pot créixer en breu ja que tal com ha manifestat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, s’està en el procés de tancament de sis convenis més, amb la qual cosa la xifra de contractació s’elevaria a catorze persones. Així ho ha concretat en l’acte de signatura del conveni entre el ministeri i quatre empreses que se sumen al projecte: VIPSA, Heracles, Avança i Perfumeries Júlia.
Aquestes quatre empreses ja han incorporat a les seves plantilles una persones amb discapacitat, sumant-se d'aquesta manera a les quatre que ja treballen a Andorra Telecom, Espic i Inuit. Així, Vipsa ha incorporat des de l’agost una persona com a administrativa amb un horari de 40 hores setmanals; Avança va incorporar al setembre una persona per a serveis de neteja amb un horari de 15 hores setmanals; Heracles ha incorporat a l’octubre un operari de planta de triatge de cartró durant 40 hores a la setmana i perfumeries Júlia compta des d’aquest novembre amb un operari de magatzem que hi treballa 40 hores a la setmana. D’aquesta manera, el ministre d’Afers Socials ha destacat no només que aquestes empreses contractin persones amb discapacitat sinó que a més a més ho fan en un “entorn laboral obert, inclusiu i en igualtat de condicions” que la resta de treballadors.
Des de les empreses, el representant del grup Heracles, Daniel Armengol, ha posat en relleu que fa temps que incorporen a les seves plantilles persones amb discapacitat però que la col·laboració amb el ministeri facilita més aquesta inclusió. Teresa Milà, de Domèstica Serveis (Avança), ha remarcat que aquesta integració “fomenta la tolerància i l’acceptació” i els “beneficis son no només per a l’empresa sinó per a la societat”. De la seva banda, el representant de la societat Vigilància i Protecció SA (VIPSA) Carles Mata ha destacat que no és fàcil incorporar persones amb discapacitat però que el suport del ministeri pot servir per “motivar i animar altres empreses”. A l’últim, Jaume Vivó, de perfumeries Júlia, ha destacat que per a ells és un “repte” i també “un pas endavant en la manera de treballar de cara al futur”.
Espot ha volgut remarcar, per tal d’animar altres empreses (de fet s’ha contactat una seixantena), que des del ministeri es facilita assessorament tècnic i suport per tal de dur a terme aquesta integració. També ha constatat que contractar persones amb discapacitat dona “fruits molt positius” per a les empreses i que el retorn que estan tenint de les que formen part de la xarxa és molt positiu. D’aquesta manera, ha volgut fer èmfasi en el fet que aquestes persones tenen moltes capacitats i les empreses les han de saber aprofitar.