reportatge

Homenatge als germans de persones amb discapacitat

L’acte del Dia mundial de la discapacitat va retre homenatge a la figura del germà, amb cinc testimonis que explicaven les seves vivències en una xerrada moderada per Antoni Bassas.

Homenatge als germans de persones amb discapacitatFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

ls germans de les persones amb discapacitat acostumen a “ser els grans oblidats de les polítiques socials i d’ajudes” va dir el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i per fer-los un reconeixement se’ls va dedicar a ells el Dia mundial de la discapacitat amb una xerrada que va moderar, ahir, el periodista català Antoni Bassas a l’Art Hotel. “És de justícia que reconeixem la tasca i funció que fan els germans, perquè sovint pensem en com serà la vida de la persona amb discapacitat i també amb la dels pares, però poques vegades ens recordem d’aquesta figura tan important”, seguia el ministre, que va anunciar un acord amb el SAAS per crear un grup de suport per a ells i que s’implantarà l’any que ve. A l’acte hi havia convidats cinc germans que viuen aquesta situació “amb normalitat”, deia la Cristina Ros, però tenir l’oportunitat de participar en un grup com aquest “ens hauria anat mol bé”, afegia l’Adrià Espineta.

Cap dels cinc participants se sentia especialment descuidat pels seus pares, “al contrari” afirmaven tots. “Els meus pares sempre m’han tractat igual de bé o de malament que a la meva germana”, comentava la Joana Jané.

L’Antoni Bassas va afirmar que a vegades es pot “tractar injustament” aquesta figura perquè els “pares poden bolcar les seves vides en funció de la discapacitat del germà, però en el fons són persones que han viscut sempre amb aquesta situació i moltes vegades l’acaben per no veure”. La xerrada, titulada Germans, herois a l’ombra, va tenir espai per a l’autocrítica, ja que la Marta Compte va reconèixer que “no em sento cap heroïna i he tingut els meus moments de frustració”. L’Alba Sánchez recordava que no “explicava les meves males estones als pares per no perjudicar-los més. És qüestió de prioritats”.

Homenatge als germans de persones amb discapacitat

tracking