Política

Jordi Gallardo aspira a ser el cap de llista de Liberals

El president de Ld’A diu que se sent “legitimat” i reconeix que “mai” ha amagat la seva ambició de liderar el partit en unes eleccions

Jordi Gallardo aspira a ser el cap de llista de LiberalsFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El president de Liberals d’Andor­ra (Ld’A), Jordi Gallardo, va anun­ciar ahir la candidatura per optar a liderar la llista de la formació de cara a les pròximes eleccions generals. El conseller del grup liberal al Consell General va decidir fer el pas i va ser el primer a posar la seva carta damunt la taula abans que aquesta tarda s’acabi el termini per presentar candidatures i en espera de saber si hi haurà més membres que vulguin aspirar a ser escollits com a aspirants a cap de Govern.

En una roda de premsa que va tenir lloc a l’hotel Plaza de la capital, Gallardo va anunciar que va aconseguir més firmes de les que feien falta per presentar la seva candidatura, tot i que no en va concretar el nombre. Va assegurar, però, que va contactar amb més de la meitat dels 120 militants que té la formació. “He rebut suports i em sento legitimat”, va afirmar el president del partit, que el 2015 ja havia manifestat les seves intencions d’encapçalar les llistes a les eleccions generals. “Mai he amagat les meves aspiracions i la meva il·lusió de poder liderar algun dia aquest projecte”, va admetre Gallardo, que va afegir que el fet de ser escollit candidat “no sempre és quan un vol, sinó quan la majoria o la militància considera que és el moment”.

Una trucada "breu"

Gallardo va explicar que ahir va trucar a l’actual líder del grup parlamentari, Josep Pintat, (de qui es pressuposa que no es presentarà a les primàries), abans d’anunciar la seva candidatura. Va detallar que va ser una trucada “breu” i que ho va fer “per cortesia”, com amb la resta de companys del grup parlamentari liberal al Consell General. Preguntat per si seguiran anant de bracet amb Unió Laurediana (UL), de qui es dona pràcticament per fet que teixirà un acord amb DA de cara a les pròximes eleccions generals, Gallardo va evitar mullar-se i va manifestar que tant UL com Ld’A decidiran “en el seu moment” el que considerin oportú. Gallardo, que es va presentar com un candidat transversal que vol abraçar persones amb trajectòries “molt diferents”, va assegurar que va rebre el suport de diferents sectors de la societat més enllà de l’espectre polític, entre els quals joves, gent gran, empresaris i treballadors. El president liberal va concloure que això demostra que hi ha “una militància molt activa desitjant que comenci un projecte que vagi un pas més endavant i que comenci una nota etapa molt més activa al voltant d’una persona que tingui il·lusió”. A més, va expressar que ningú dels que li han donat suport l’han condicionat per ser inclosos a les llistes electorals en cas que Gallardo acabi sent proclamat candidat a cap de Govern i va manifestar que la base serà la línia ideològica amb què liberals es va presentar als comicis del 2015. A més, va erigir la “ideologia liberal” com una proposta “molt present al món, a Europa i a Andor­ra”, i que ha representat “molts anys d’estabilitat”. Gallardo no va voler entrar, però, a valorar futurs pactes electorals, com ara la proposta que va fer SDP.

“Preparats" per al 2018

Gallardo també va manifestar que el partit haurà d’estar “preparat” per començar a treballar aviat la seva estratègia en cas que finalment s’avancin les eleccions durant l’any 2018. Un cop s’esgoti aquesta tarda el termini per presentar les candidatures, es donarà a conèixer qui més té intencions de liderar el partit. Si hi ha més aspirants, caldrà que entre ells es posin d’acord en el termini de deu dies per escollir un candidat de consens que hauria de ser avalat per la militància. Si no, s’obriria un procés de primàries que s’allargaria prop d’un mes. Si només hi ha una candidatura, el partit l’hauria de ratificar en un congrés.

tracking