Política

Gallardo serà l'aspirant dels liberals a cap de Govern

El president de la formació va ser l’únic que va presentar candidatura per liderar el partit a les pròximes eleccions generals

Gallardo serà l'aspirant dels liberals a cap de GovernFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El tauler de candidats a cap de Govern de cara a les pròximes eleccions generals comença a prendre forma. Si no hi ha cap imprevist en el pròxim congrés extraordinari del partit, previst per d’aquí a deu dies, Jordi Gallardo serà el cap de llista dels liberals en els comicis que podrien avançar-se a l’any que ve, després de ser l’únic a presentar una proposta per aspirar a liderar el partit a la cita electoral. El comitè executiu de la formació, al qual va participar Oliver Alís per part d’Unió Laurediana, va validar ahir l’única candidatura presentada pel president liberal i conseller general, que dijous havia anunciat la intenció d’aspirar a ser escollit candidat a cap de Govern.

En un comunicat, Ld’A va anunciar que Gallardo va recollir un nombre de signatures “a bastament superior al mínim exigit”, tot i que no en va precisar la xifra. Per validar la candidatura feia falta un 10% del suport dels 120 militants de la formació, és a dir, una dotzena de firmes. D’aquesta manera, el partit ha viscut un procés d’elecció plàcid, ja que en cas que s’haguessin presentat més candidats s’hauria obert un termini de deu dies per escollir un aspirant per consens i, en cas de no haver-hi acord, s’hauria engegat un procés de primàries que s’hauria allargat prop d’un mes. De fet, en el seu moment s’havia especulat amb la possibilitat de més candidatures, com la de l’actual cònsol de la Massana i membre de Ciutadans Compromesos, David Baró, que finalment va anunciar que volia acabar el mandat a l’ens parroquial. Gallardo serà ratificat oficialment com a candidat a cap de Govern en el congrés extraordinari de Liberals que tindrà lloc el 19 de desembre.

PERFILAR EL PROGRAMA

En aquest congrés, el candidat també exposarà les primeres línies del seu programa, que s’acabarà de perfilar durant les comissions de treball de la formació, tot i que el president liberal ja va anunciar que el programa seguirà la mateixa línia ideològica del 2015. Gallardo també farà una ronda de trobades amb els diferents comitès parroquials de la formació. El president de Liberals, que ahir estava de pont, va publicar un missatge al seu compte de Twitter en què va agrair “la confiança rebuda” i en què es va mostrar “conscient de la responsabilitat assumida”. A més, va anunciar la seva determinació per aspirar a liderar l’executiu. D’aquesta manera, Gallardo serà el número 1 de les llistes de Liberals, una posició que el 2015 va ocupar Josep Pintat. L’actual president del grup parlamentari va decidir no concórrer a les primàries de Liberals a causa, en part, del rumb agafat pel partit des de l’arribada de Gallardo a la presidència i pels moviments del dins de la formació per deixar oberta la possibilitat d’un pacte amb SDP.

DA NO SE SORPRÈN I SEGUIRÀ AMB EL PLA PREVIST PER ESCOLLIR EL CANDIDAT

DA no es va mostrar sorprès pel fet que Jordi Gallardo sigui el candidat a cap de Govern de Liberals. El secretari general de la formació taronja, Esteve Vidal, va explicar al Diari que el procés que ha seguit Liberals és un “afer intern” i que els tempos previstos per escollir un candidat substitut de Toni Martí no es veuran alterats. A més, també va manifestar que el fet que sigui Gallardo el candidat del principal partit de l’oposició tampoc condicionarà el perfil de candidat a liderar l’executiu que busca DA. “Això no canvia res”, va afirmar Vidal, que va assegurar al mateix temps que tenen “molt clar” com ho faran. Vidal va reconèixer la “vàlua personal” de Gallardo però va afirmar que DA no farà valoracions sobre el procés intern d’altres partits. Preguntat també sobre un possible avançament de les eleccions l’any que ve, el secretari general de la formació taronja va recordar que encara hi ha lleis “importants” a tràmit parlamentari, com ara la reforma laboral i la redacció de la reforma de la Funció Pública. “Són projectes cabdals que entenem que hem de tancar”, va dir Vidal, que hi va afegir que la potestat d’avançar els comicis recau només en l’actual cap de Govern.

tracking