Trànsit

Tercer dia de cues per la gran afluència turística

Andorra va registrar problemes circulatoris per la baixada de pistes i fins a 4,5 quilòmetres d’embús de sortida a la tarda

Tercer dia de cues per la gran afluència turísticaFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

El col·lapse circulatori d’entrada a Andorra va repetir-se ahir per tercera jornada consecutiva, si bé amb menys força que en els dos primers dies de pont. Ahir les cues per accedir al país i creuar Sant Julià van sumar, en el moment àlgid del matí, prop de 13 quilòmetres. Segons fonts de Mobilitat, el trànsit dens va ser la tònica general, però el volum de les aturades va ser canviant. Va arribar al punt màxim pels volts de les onze del matí, però després va anar a menys fins a dissoldre’s a les quatre de la tarda.

Les retencions a Soldeu, el Tarter, Canillo i la Massana de baixada de pistes també van repetir-se, amb especial incidència a la CG-2, on va acumular-se una cua de tres quilòmetres d’entrada a Canillo en sentit sud. Els problemes circulatoris en aquest cas van allargar-se sis hores. Al vespre, la cua de sortida del país va ser de fins a 4,5 quilòmetres. Segons les dades de Mobilitat, fins ahir havien entrat al país 94.477 vehicles dels 157.573 previstos entre l’1 i el 10 de desembre.

REPORTATGE

Els fills no volen divorcis

L’aparcament principal del Tarter ja estava ple a dos quarts d’onze del matí. Pràcticament totes les matrícules eren espanyoles. Molta gent jove. Molt majoritàries. Ganes d’esquí. Moltes ganes. Molt de surfer. Molt de debutant. Molt de grups d’amics. Molt de Burton, DC, Billabong... Molt de nen d’escola d’esquí amb monitors i cues de petites bales-zig-zaguejants amb casc que et fan envermellir. Molt (comparat amb altres anys) d’abric d’esquí fins gairebé els turmells. Queda poc perquè ja sigui l’abillament trending topic. El millor termòmetre per saber l’ocupació sempre passa pels bars. Plens de gom a gom. Dificilíssim trobar una cadira. El tema taula ja ni es pot intentar. Molt de gent a fora amb el menjar i el beure. Molt de valoració dispar de l’estat de la neu. Alguns se l’esperaven pitjor i la veuen molt millor que a Espanya. Altres se l’esperaven millor i s’han informat. Hi haurà alguna nevada més i com que es queden fins demà auguren alguna jornada espectacular.

Molt de dubte sobre què passa amb Grandvalira. A més, la connexió entre les dues estacions està tancada i pot alimentar els rumors. S’han separat? Estan juntes? Es divorcien? No sé si el tema són les pistes o una crisi matrimonial entre dones. Afer aclarit: fins al 2019 forfet conjunt garantit. El tancament de la connexió té lloc perquè els dos dominis se centren en el territori propi i quan està tot cor­recte passen a posar-se amb la connexió. Passa cada any, diuen de Grandalira. Segur que és veritat però dels fills (clients) que hi havia ahir cap en vol el divorci.

Tercer dia de cues per la gran afluència turística

tracking