finances

El PS vol un nou règim especial per al comerç internacional

El partit proposa que els organismes d’inversió col·lectiva tributin a l’IRPF

El PS vol un nou règim especial per al comerç internacionalARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El PS s’oposa a l’eliminació del règim especial de comerç internacional que recull el projecte que modifica la Llei de l’impost sobre societats per adaptar-se a les exigències de la UE i l’OCDE. El Govern ha optat per eliminar les referències a l’activitat de compravenda internacional de mercaderies en compliment de l’acció BEPS, que insta a eliminar aquelles pràctiques fiscals que resulten perjudicials per a la resta de països. El conseller general Pere López va explicar ahir en roda de premsa que la supressió constitueix “un missatge molt negatiu de cara als inversors estrangers”, i és per això que han presentat una esmena que proposa la creació d’un nou règim de comerç internacional on en lloc del 80%, la base de tributació es redueixi un 40%. López va assegurar que el nou règim, que contempla requisits com ara realitzar un seguit d’activitats a Andorra, sí que es pot “encabir dins la normativa BEPS”, i va instar a “trobar una solució per als empresaris que al 2010 van optar per a Andorra” i “no fer-los fora o que perdin tot l’atractiu fiscal”.

El text del Govern preveu suprimir aquest règim especial i el de societats de gestió i inversió financera intergrup, mentre que modifica el de societats que realitzen explotació internacional d’intangibles i el de societats de tinença de participacions en societats estrangeres. El PS proposa a les esmenes retardar-ne la derogació de tres a quatre anys.

Per altra banda, ha presentat una esmena que planteja que els diferents organismes d’inversió col·lectiva, com ara les Sicav, tributin a l’IRPF. “Hi ha rendiments que no tributen ni per societats ni per IRPF. No pot ser que la tributació sigui del 0%. Cal que les rendes tributin”, va manifestar el conseller Gerard Alís, que va detallar que avui en dia “quan es distribueixen rendiments als accionistes els dividends estan exempts de pagar impostos”. Uns rendiments que, va dir, són “importants”, ja que els bancs gestionen molts fons. “La generació de beneficis no aporta cap ingrés tributari per a l’administració, fet que cal corregir”, exposen els consellers al text de l’esmena.

tracking