funció pública

Els sindicats plantejaran una vaga indefinida

Els col·lectius de treballadors ja estan preparant la demanda que presentaran contra la llei

Els sindicats plantejaran una vaga indefinidaFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats proposaran convocar una vaga indefinida per protestar contra la llei de la funció pública. Ho faran a una assemblea que han convocat per al proper 25 de gener oberta tant als treballadors de l’administració general i dels comuns que haurà de ratificar aquesta i/o altres accions de rebuig. A banda, les organitzacions sindicals ja estan preparant amb advocats la demanda que presentaran a la Batllia contra la reforma.

El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USd’A), Gabriel Ubach, va explicar que encara estan treballant en les propostes que portaran a l’assemblea però va avançar que “tenim clar que anirem a tribunals” i que el ventall d’opcions que es plantegen arriba fins a “la vaga general indefinida”. “No ens estem de res”, va manifestar, denunciant que “ja estem cansats d’aquesta situació de retallades constants”. “Mentre veiem que en altres països intenten recuperar el temps perdut aquí continuen retallant i retallant sense tindre en compte l’opinió dels representants dels treballadors i imposant, que no vol dir negociant”, va exclamar, en clara referència a la ministra de la Funció Pública i la Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, que nega que la comissió consultiva sigui un espai de negociació. “La ministra ha confós la negociació per la imposició”, va reblar. Justament en aquest aspecte basaran la seva actuació davant la justícia, ja que una sentència del Tribunal Constitucional de l’any 2013 sí va reconèixer la capacitat negociadora de la comissió consultiva de la funció pública.

“Moment de dir prou”

Per tot plegat, va avisar que “començarem a mobilitzar tots els funcionaris tant dels comuns com de Govern per dir prou d’una vegada per totes a una llei que l’únic que pretén és retallar els salaris i les expectatives dels funcionaris”. “Arriba un moment que s’ha de dir prou i aquest moment ha arribat”, va exclamar.

Ubach estén el rebuig també a les lleis laborals, que “pretén abaratir l’acomiadament”. A més, com també afirma que ha passat en la llei de la funció pública, “vam fer tot un seguit d’aportacions que no s’han tingut en compte”. “Pensem que en tot el tema social hi ha hagut una imposició de DA”, va lamentar.

A l’assemblea del dia 25 de gener, que tindrà lloc a la sala del comú d’Escaldes-Engordany a les vuit del vespre, els portaveus dels diferents sindicats de la funció pública exposaran els eixos bàsics de la llei i el que consideren els principals retrocessos i retallades de les condicions de treball. “Explicarem tot el que hi ha, a tot el que ens hem oposat i la posició de la ministra que en tot moment ha estat la de no acceptar que la comissió consultiva és un òrgan de negociació”, va argumentant, avisant que “a partir d’aquí ja veurem quin posicionament agafa l’assemblea”.

tracking