L''espectacle Silvestre'Xavier Pujol

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La justícia a Andorra és com el Far West. Primer disparem i després provem”. Són paraules del lletrat Josep Antoni Silvestre, un dels advocats més actius en els dos dies que portem de vistes i les intervencions del qual no deixen ningú indiferent. Com ja va passar en la primera jornada del cas Gao Ping, l’espectacle Silvestre va donar algunes de les millors perles d’un segon dia d’un judici que es preveu llarg, molt llarg. I més ho pot ser si el lletrat fa efectiu l’advertiment relatiu a les escoltes que la fiscalia vol incorporar com a prova al judici. L’advocat no les vol, però si finalment formen part de la causa, va indicar que les voldrà sentir totes. “El judici no durarà tres mesos, durarà tres anys. Gran part de les escoltes estan en xinès i les haurem de traduir totes”, va assenyalar.

També va parlar dels seus hàbits nocturns. Almenys dels de la primera nit de judici. Tots els presents vam saber que no va poder, per feina, anar a dormir abans de les dues de la matinada i que no va tenir temps per presentar un escrit resultat d’aquesta tasca que el fiscal li va reclamar per poder rebatre’l. S’hi va referir el magistrat president del tribunal, Josep Maria Pijuan, que va recordar a Silvestre que “tots els que estem aquí no hem de ser víctimes dels seus horaris nocturns”.

De la jornada d’ahir, dues constatacions més. La primera és que l’edifici intel·ligent de Prada Casadet continua congelant els assistents al judici. La segona, que no s’ha de jugar amb el temps. Pijuan va decretar a la una de la tarda la suspensió d’entre 15 i 20 minuts del judici. Hi va haver desbandada general a fer un cafè i no es va complir el temps pactat. El president de la sala ho va fer notar abans de reprendre la vista.

tracking