CONFLICTE a sant julià

DA marca distàncies amb Laurèdia en Comú

El nou comitè local aposta per figures no afins a Vila després que la confluència de les eleccions passades hagi quedat en punt mort

DA marca distàncies amb Laurèdia en ComúFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

Demòcrates per Andorra (DA) busca marcar perfil propi a Sant Julià de Lòria després que el projecte per fer de Laurèdia en Comú un partit hagi quedat en punt mort. El comitè parroquial de DA ha renovat la junta aquesta setmana, amb Meritxell Teruel com a presidenta en substitució de Joan Gómez, que havia dimitit per qüestions personals. Teruel va manifestar ahir que pren la presidència al nou comitè parroquial per “continuar treballant en el nostre programa fins a les pròximes eleccions”, i va explicitar que el projecte per fer un partit polític de la plataforma Laurèdia en Comú “està parat”.

“Està en stand by”, va insistir en ser qüestionada sobre si DA descartava del tot que el partit basat en la confluència de les eleccions comunals passades prosperés. Meritxell Teruel és consellera de Turisme al comú lauredià, però com Francesca Barbero i Pere Pràxedes no està inclosa a la junta del govern que encapçala el cònsol major, Josep Miquel Vila.

“Ja ens n’hem fet a la idea”, va comentar Teruel, que va admetre que s’han “resignat” a la situació. “Han passat dos anys, de moment el que anem a fer és la feina que tenim nosaltres i que teníem prevista des d’un principi; els tres consellers que no estem a la junta de govern fem la nostra tasca i ja està”, va afirmar Meritxell Teruel. La nova presidenta del comitè local de DA de Sant Julià no va negar ahir certa tibantor en la relació amb Vila. “Hi ha dies més bons i dies més d’allò, però anem fent feina”, va reiterar. Teruel no va pronunciar-se sobre el conflicte que alguns empleats van tenir amb Joan Vidal, si bé va confirmar que ha tornat de la baixa i està exercint de conseller.

La nova junta té Ignasi Fité de vicepresident, i Francesca Barbero i Carol Puig prenen força a l’executiva. El nou comitè presenta perfils que no són de la corda de Vila, a diferència de l’anterior amb Gómez i Josep Duró, que n’eren afins. Pel que fa a l’horitzó de les comunals, Teruel va sub­ratllar que “si s’ha de pactar o no ja ho veurem” i va negar cap acostament a Unió Laurediana.

El també demòcrata i ministre d’Economia i Innovació, Gilbert Saboya, va recordar que la dimissió de Gómez va ser abans que Vila presentés un informe per tombar la reforma comunal i de qualsevol altra problemàtica. Saboya va destacar que els canvis a la junta s’han aprovat amb un acord ampli. “Va ser per assentiment, aquest suport demostra que tothom participa en l’esforç de DA de ser present a Sant Julià”, va considerar. Sobre si Govern està disgustat amb Vila pels informes contraris a les lleis comunals, Saboya sols va afirmar que “tothom és responsable de les seves decisions polítiques” i que Govern és al costat del comú si és necessari. Amb referència a l’admissió del Constitucional del recurs a la llei per part de l’oposició, va sostenir que Govern ha treballat “amb la idea que era conforme i mereixia suport polític”.

EL CÒNSOL PROMET UN CENTRE DE DIA PER ALS PADRINS

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, va prometre ahir un centre de dia per a la gent gran en el discurs que va fer durant la tradicional escudellada de Sant Sebastià. “És una proposta de la Germandat de Sant Sebastià que tant a mi com al ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, ens ha semblat molt bé”, va explicar el cònsol. Josep Miquel Vila va afirmar que el projecte –que va avançar al públic present a la plaça de la Germandat abans del repartiment de l’escudella– és una idea de l’assemblea de la germandat i que ara el comú hi haurà de trobar finançament. Segons Vila, han quedat entesos amb Álvarez per fer-ho realitat. Vila va subratllar que la reclamació d’un centre de dia també és una petició que els han fet arribar els padrins. El cònsol major va manifestar, a més, que s’està portant a terme un seguiment amb visites a domicili de les persones grans amb necessitats, amb suport de Càritas.

La Germandat de Sant Sebastià va presumir ahir dels seus 225 anys d’història en la 31a escudella de Sant Sebastià. El president de l’entitat, Enric Naudi, va posar en valor que “l’escudella és una tradició que tots els anys va en augment i és una manera de donar-li notorietat a la festivitat de Sant Sebastià”. Ahir, justament la plaça on va fer-se el repartiment era plena a vessar. “L’escudellada porta molta gent i quan s’escau en dies de festa encara es nota més”, va celebrar Enric Naudi. En total, van repartir-se 2.500 racions de la menja, que s’havia començat a preparar la vigília. Amb olles i d’altres recipients alguns dels assistents van aprofitar per endur-se una mica d’escudella a casa, a més de tastar-la en directe. El secret, segons l’escudellaire Pere Obiols, és no fer-la forta i combinar la carn amb la verdura.

DA marca distàncies amb Laurèdia en Comú

tracking