Societat

La investigació conclou que el foc va ser fortuït

El veí de 59 anys que va resultar ferit continua ingressat a l’UCI de la Vall d’Hebron

La investigació conclou que el foc va ser fortuïtFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Continua la investigació per determinar quina va ser la causa que va originar l’incendi de la Massana que va provocar quatre ferits, un dels quals en estat greu. Fonts policials van assegurar que “no hi ha indicis de criminalitat” i van confirmar que segueix en curs la investigació conjunta amb bombers i industrials del Govern per esclarir els fets.

L’home ferit greument en l’incendi continua ingressat a l’UCI de cremats de la Vall d’Hebron. La víctima, de 59 anys, té cremades de segon grau en el 20% del cos i un pronòstic “reservat”. Es tracta d’un dels residents del 6è 1a, el pis on es va originar el foc, que va aconseguir saltar des del seu balcó fins al pis de sota. L’incident va causar tres ferits més, la parella de l’home de 59 anys i el matrimoni que residia al pis adjacent, que el mateix dimecres van obtenir l’alta mèdica després de ser tractats per inhalació de fum a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Dimecres, gairebé tots els residents del bloc van poder tornar als seus habitatges a excepció del pis afectat pel foc, el 6è 1a, i el pis de sota, el 5è 1a, pel volum d’aigua acumulat després de l’extinció de l’incendi. Els bombers van destacar que els últims treballs realitzats al bloc de pisos van ser dimecres a la nit, quan “es va comprovar l’estat de les bigues de fusta i la teulada”, i hi van afegir que també van realitzar “una comprovació dels nivells de monòxid de carboni”. El col·lectiu va ressaltar que, a banda de col·laborar en la investigació, la seva feina “està feta”. D’altra banda, fonts del Govern van confirmar que el pis en el qual es va originar l’incendi és, de moment, “inhabitable”.

Pel que fa a l’altre pis afectat, caldrà esperar que les condicions d’habitabilitat siguin òptimes, un fet que es determinarà després d’una inspecció “d’un organisme extern”. Des del Govern van destacar que al llarg del dia d’avui “o durant el cap de setmana” els residents del 5è 1a podran tornar a la seva llar.

Els fets

El foc es va originar al menjador del 6è 1a del número 62 de l’avinguda Sant Antoni, a la Massana. Exactament al bloc A de l’edifici Muntaner. A les 6.17 hores els bombers van rebre l’avís de l’incendi, on es van desplaçar unitats de Canillo, la Massana i Andorra la Vella. El cos antiincendis va desallotjar tot l’edifici i va tardar dues hores a extingir-lo tot.

tracking