Societat

Una dona en estat greu en caure del Tobotronc

La víctima no portava el cinturó i la policia ha obert una investigació per esbrinar-ne les causes

Una dona en estat greu en caure del TobotroncFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 54 anys va resultar ahir ferida greument en sortir precipitada d’una de les vagonetes del Tobotronc de Naturlandia i topar contra les tanques de seguretat. La dona va ingressar a l’UCI i té un pronòstic greu. Els fets es van produir ahir a primera hora de la tarda. Els bombers van rebre l’avís del succés a les 14.06 hores i van activar el grup de rescat de muntanya, el GRIM, atès que la dona havia caigut en una zona de difícil accés. La víctima, originària de Sabadell, va sortir projectada en el cinquè revolt del trajecte de l’atracció. La primera inspecció arran de l’accident va permetre determinar que la dona no portava cordat el cinturó de seguretat obligatori. Després de ser atesa pels serveis mèdics al mateix lloc dels fets, posteriorment va ser traslladada en helicòpter a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Pateix diverses contusions i traumatismes.

El cap de guàrdia dels bombers va explicar que el rescat es va efectuar durant 30 minuts, ja que la dona es trobava en una zona de difícil accés. Fins al lloc també s’hi van desplaçar els serveis sanitaris i agents de policia per iniciar la investigació del succés. Respecte al motiu pel qual la dona no complia amb l’exigència d’estar protegida pel cinturó de seguretat, aspecte que ha de comprovar el personal de l’atracció, des de Naturlandia es va asseverar que “s’han seguit tots els protocols de seguretat en la col·locació dels cinturons, però per causes desconegudes la passatgera el portava descordat en el moment de l’incident”. En el mateix trineu hi viatjava una menor, familiar de l’accidentada, que ha resultat il·lesa. Precisament el comunicat del parc deixava clar que la menor “sí que portava el cinturó de seguretat cordat”.

L’accident va provocar l’aturada de l’atracció des de les 14.15 fins a les 15.45 hores, quan es va restablir el funcionament de l’activitat. El parc va finalitzar la jornada a les cinc de la tarda i reobrirà avui a les nou del matí.

MÉS

Antecedents

El parc ha tingut diversos incidents els darrers anys

Els darrers anys s’han produït diversos accidents al parc lúdic. El darrer de rellevància, l’any 2016, quan una dona de 53 anys va resultar ferida amb lesions vertebrals després de patir un accident baixant amb la tirolina. L’any 2012 una noia de 23 anys es va fracturar la columna en un xoc a la mateixa atracció, el Tobotronc.

Comunicat del centre lúdic

Defensen que es van seguir tots els protocols

El parc lauredià va assegurar a través d’un comunicat que es van respectar tots els protocols de seguretat en el moment de col·locació dels cinturons. La investigació iniciada haurà de determinar el perquè la dona ferida, una turista catalana, no portava cordada la mesura de protecció quan es va produir l’accident.

tracking