política

L'exministre Pujal veu una “baralla pel càrrec” en el trencament liberal

L’exministre Enric Pujal diu que no hi ha diferències ideològiques, sinó una qüestió “personal”

L'exministre Pujal veu una “baralla pel càrrec” en el trencament liberalXavier Pujol

Creat:

Actualitzat:

El trencament del grup parlamentari liberal ha generat divisió entre els antics dirigents de la formació, que a poc a poc van descobrint a quina de les dues parts donen suport. L’exministre de la Funció Pública Enric Pujal va aprofitar l’acte per commemorar el 25è aniversari de l’aprovació al Consell General de la Constitució per donar la seva opinió i renyar les dues parts per no haver sabut trobar el punt d’unió. “Aquí no hi va haver cap problema ideològic entre dues faccions que no s’entenien, sinó que va ser un tema totalment personal. El grup es va trencar perquè es van barallar entre ells pels càrrecs.” Per tot plegat, Pujal va comentar que la ruptura “em sembla molt malament perquè, insisteixo, no és un problema d’afinitat política”.

La situació del partit preocupa molt l’ex-ministre liberal, ja que veu el futur amb pessimisme, però encoratja els actuals dirigents a seguir treballant per tornar-lo a fer rebrotar. “El nostre partit no pot morir mai. Jo soc liberal des de sempre i el que cal és reconduir la situació, incrementar el nombre d’efectius o de vots, en lloc de disminuir-los”, va comentar, per també afegir que costarà temps i que la ruptura ha hipotecat el futur immediat en els pròxims comicis. “És evident que el trencament és molt recent i segurament ens impedirà obtenir bons resultats a les pròximes eleccions, per això cal agafar impuls, recuperar forces i lluitar perquè en un futur no gaire llu­-nyà puguem tornar a ser una formació de govern a Andorra.”

Sobre la possibilitat que Unió Laurediana i Ciutadans Compromesos acabin formant un nou partit, Pujal creu que podrà ser una realitat, però no descarta que es puguin entendre de nou amb Ld’A. “Cal unir esforços i pensar en els liberals com un partit fort, com abans. Ideològicament no tenim tantes diferències, així que podria ser.”

Crítiques a Gallardo

En l’acte també hi era l’excap de Govern Albert Pintat, que malgrat repetir que estava jubilat sí que va donar la seva opinió. Segons ell, Jordi Gallardo ha estat decisiu per trencar el partit. “No sé si serà un bon candidat però el que sí que és clar és que de moment ha trencat el grup parlamentari”, va etzibar.

tracking