Judici per l'atac dels gossos d'una dona del país a un home a Llagostera

La defensa demana a una dona del país una indemnització que pot arribar als 450.000 euros

Judici per l'atac dels gossos d'una dona del país a un home a LlagosteraPOLICIA LOCAL DE LLAGOSTERA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El cas de l’home de 64 anys que va quedar esguerrat ara fa prop de dos anys després de ser atacat per dos gossos pitbull propietat d’una ciutadana del país arriba avui a judici a Girona. La defensa demana una indemnització per danys i perjudicis que va dels 250.000 als 450.000 euros, i una condemna penal per un delicte d’imprudència greu pel fet d’haver deixat lliures dos gossos de raça perillosa que van assaltar violentament la víctima.

Etiquetes:

Els fets van tenir lloc l’11 de març del 2016 a Llagostera (Gironès) quan la mestressa dels dos animals va demanar al veí que l’ajudés a tancar el portal de casa seva, una finca situada en una urbanització del municipi gironí. L’home hi va accedir i va ser llavors quan els gossos van saltar la tanca i es van abraonar sobre seu. Les bèsties van estar molta estona damunt de la víctima mossegant-la per tot el cos –uns deu minuts, segons els testimonis, sense que es pogués fer res atesa la violència amb què els pitbulls van reaccionar i atacar l’home–.

seqüeles irreversibles

A conseqüència de la brutal agressió, el veí de Llagostera va patir ferides de molta gravetat a la part superior del cos. Mitja cara li va quedar desfigurada per culpa de les queixalades, va perdre la visió d’un ull i un braç li va quedar destrossat. Durant tot aquest temps l’home, carnisser de professió que estava prejubilat en el moment dels fets, ha passat vuit vegades pel quiròfan per tal de reconstruir-li les parts mutilades.

Christian Olivé, el gendre de l’afectat, va explicar que “ha arribat fins on ha arribat i ja no es pot recuperar més”. “Han fet el màxim que han pogut”, va assenyalar, detallant que el braç “li ha quedat inútil, només mou el dit petit i ha perdut molta mobilitat a la mà”. Olivé va relatar que demanaran una indemnització i també pena de presó “per tot el que ha patit durant aquests dos anys i el que ha perdut físicament, psicològicament i moralment”. A més, va assegurar que la urbanització “ha quedat tacada” perquè “va ser un ensurt molt gran”.

Per altra banda, l’advocat de la família, Lluís Pedralles, va avançar que sol·licitaran pena de presó i la indemnització que correspon segons l’anàlisi forense que s’ha fet un cop concloses totes les operacions. Pedralles va destacar que la dona no va tenir cura de gossos considerats perillosos i va indicar que això ha de comportar la responsabilitat civil i el càstig que pertoqui per la presumpta imprudència comesa. Tot i així, va descartar que hagi d’ingressar a la presó. De la seva banda, la fiscalia encara no s’ha manifestat i formularà la petició al judici.

tracking