Política

DA acusa oposició i sindicats de joc brut amb l'adjudicació al germà del cap de Govern

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

DA va sortir ahir al pas de la polèmica per l’adjudicació d’uns serveis d’informàtica a l’empresa del germà de Toni Martí. El partit va denunciar en un comunicat l’“atac directe al cap de l’executiu” que veuen com “un nou intent de malmetre l’honorabilitat del Govern”. Per això van exigir tant els partits polítics com als sindicats, que han portat l’afer a la fiscalia, que l’oposició al “procés de canvis i transformació” que lidera l’executiu i que “no tothom està disposat a acceptar” es faci “en el marc del joc net”. La formació va defensar que el procés d’adjudicació directa (sense concurs públic) “s’ajusta totalment a dret ja que “l’empresa adjudicatària és l’única que pot prestar el servei”. D’aquesta manera, afirma que la concessió s’ha fet “amb la màxima transparència i seguint els preceptius procediments administratius”.

Per altra banda, els consellers generals Sofia Garrallà, Carles Jordana, Maria Marticella i Marc Ballestà van comparèixer ahir en roda de premsa per anunciar que han presentat una queixa i han demanat empara al síndic per la filtració de correus electrònics que el fiscal va enviar a la comissió d’Interior proposant canvis legals per permetre punxar telèfons en alguns supòsits. Els parlamentaris demòcrates van explicar que els membres de la comissió van acordar demanar assessorament als membres de la judicatura i van negar que es tracti d’una ingerència. “En cap cas es veu minvada la separació de poders. Només és un document de treball que estudiarem i ja veurem quin serà el resultat final” [de la modificació del codi de procediment penal], va assenyalar Garrallà.

De la seva banda, el conseller Carles Jordana, que és el titular de la delegació andorrana al Consell d’Europa, va donar a entendre que DA mourà fitxa si el grup mixt no fa res per tornar a la situació anterior. “No per manca de responsabilitat del grup mixt ens quedarem fora”, va manifestar.

tracking