saas
Gómez Jiménez serà rellevat de la direcció d'urgències
L’actual responsable esdevindrà assessor tecnològic i dos coordinadors gestionaran el servei
El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) posarà al capdavant del servei d’Urgències, i de la corresponent gestió de la plantilla, la figura dels dos coordinadors de servei, i destinarà l’actual responsable del departament, Josep Gómez Jiménez, a un lloc d’assessor en innovació i noves tecnologies per desbloquejar el conflicte amb metges i infermeres, segons fonts properes. Gómez és el creador del programa de triatge utilitzat al servei d’urgències que ha permès l’agilització de l’atenció mitjançant la priorització d’aquells pacients que hi arriben en estat més greu. Aquest és un bagatge que la direcció de l’hospital té molt en compte i al qual es vol donar recorregut en la nova posició.
La reestructuració de l’organigrama a urgències, segons les fonts, no tindrà lloc fins a l’estiu, que és quan la plantilla s’haurà pogut cobrir amb les noves contractacions i el nombre de metges arribarà fins prop dels 28.
El personal del servei, que va queixar-se al gener d’una sobrecàrrega d’hores de feina, havia demanat a la direcció de l’hospital que rellevés Josep Gómez Jiménez, ja que bona part dels treballadors mèdics considera que no gestiona bé el personal i els ha tractat malament. Segons les fonts, el personal creu que la relació amb Gómez, un dels responsables de servei amb més anys a l’hospital, ha arribat “a un punt de no retorn”. La figura dels dos coordinadors existeix en l’organigrama actual i l’ocupen, segons es pot consultar al web del SAAS, els doctors Francisco Boneu i Òscar Becerra. Amb la nova estructura els correspondria, entre d’altres, la gestió de la plantilla en temes laborals.
El portaveu del personal mèdic, Marcos Gutiérrez, va assegurar ahir que no tenia constància dels canvis, però va recordar que en el grup de treball entre personal i direcció del SAAS, que s’ha creat per proposar vies de sortida a la crisi d’Urgències i a la sobresaturació denunciada al gener, sí que “s’ha parlat de l’ambient de treball i de l’estructura de treball”.
La plantilla actual té cobertes 18 de les 28 places de facultatius amb jornada completa, i l’hospital té previst la incorporació de nou personal fins al mes de juny.
Perill de saturació
Una de les peticions del personal ha estat que la formació s’inclogui en hores de feina, una demanda que la direcció del SAAS s’ha compromès a complir. El mes passat el temps d’espera per pacients lleus a urgències va arribar a situar-se en les 6 hores, però ara mateix és d’entre 2 i 3 hores, malgrat que no es descarta que hi pugui haver repunts de la problemàtica en moments d’assistència massiva derivada de la grip, l’esquí o esdeveniments puntuals com el Carnestoltes.