futur equipament

L'alberg de la Comella acollirà un col·legi britànic o un macroesplai

La decisió sobre quin projecte aconseguirà la concessió durant 25 anys es farà pública el 8 de març en una sessió de comú

L'alberg de la Comella acollirà un col·legi britànic o un macroesplai

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Set empreses havien recollit el plec de bases per aspirar a la concessió de l’edifici de l’alberg de la Comella i finalment dues van presentar la setmana passada la proposta. Un dels projectes que s’ofereixen és la instal·lació d’un col·legi britànic (British College Overseas), que tindria com a pal de paller l’ensenyament en anglès. Aquest centre privat ja té una escola a Gavà. La segona proposta és un macroesplai en el qual s’oferiria als nens i nenes múltiples activitats, incloent, per exemple, la creació i el manteniment d’horts. A més de les activitats d’oci previstes també es farien serveis de formació i els infants hi podrien passar caps de setmana i vacances, ja què s’utilitzarien les habitacions de què disposa l’alberg.

La resolució sobre quin serà el projecte guanyador se sabrà el 8 de març en una sessió de comú. La corporació està estudiant des de dilluns els informes que els tècnics han elaborat de les dues candidatures. En una primera impressió, segons van explicar dilluns passat fonts properes al comú, les dues iniciatives compten amb una valoració positiva perquè es tracta de projectes seriosos en què el pla de desenvolupament és creïble i sostenible. Les mateixes fonts van explicar que les dues iniciatives són noves perquè no hi ha cap altre negoci amb les mateixes característiques a Andorra. És cert que el col·legi dels Pirineus té una vocació similar, però en el cas de l’escola massanenca està vinculada al sistema d’ensenyament espanyol, mentre que el British College Overseas que aposta per la Comella és un projecte directament vinculat a l’anglès. Tant en el camp de l’educació en anglès com en el d’un macroesplai en el qual els infants puguin passar períodes vacacionals el comú considera, segons fonts properes a la corporació, que hi ha un clar espai perquè el negoci fructifiqui.

Quinze anys més deu

El comú d’Andorra la Vella va convocar el concurs per a la concessió en la sessió del 13 de novembre del 2017 i les sol·licituds es van poder entregar fins a l’1 de febrer d’enguany amb l’obertura de plecs l’endemà. L’11 de desembre es va organitzar una visita guiada per als interessats en el projecte. La concessió establerta és de quinze anys prorrogables deu més si hi ha interès de les dues parts. El comú rebrà un cànon d’entrada i un pagament de lloguer mensual.

El British College Overseas és el favorit per endur-se el concurs, segons les fonts consultades, tot i que la decisió no està formalment presa. Es tracta d’una inversió estrangera d’un centre homologat al sistema educatiu britànic amb alumnes des dels tres fins als divuit anys d’edat. És una escola privada amb una quota mensual alta (entre matrícules i pagaments surt per uns mil euros al mes) i amb una reputació molt bona.

L'INTERÈS DEL BRITISH COLLEGE VA FRENAR EL CENTRE DE REEDUCACIÓ DEMENORS

Govern treballava amb la idea de situar el centre reeducatiu de menors (abús de tòxics o problemes de conducta) a l’edifici de l’alberg de la Comella. El ministeri d’Interior considerava que l’espai era ideal per a la instal·lació, ja que compta no tan sols amb unes instal·lacions adequades en l’àmbit constructiu, sinó també amb un espai exterior que permet un ambient que va més enllà de la reeducació dels menors problemàtics. Andorra no compta amb cap centre d’aquestes característiques i actualment els menors que han d’entrar són enviats a instal·lacions d’altres països. El comú d’Andorra la Vella, segons les fonts consultades, va rebutjar la possibilitat d’arribar a un acord amb el Govern perquè ja coneixia la intenció del British College Overseas d’optar a la concessió de l’alberg. El projecte, a més, encaixa amb les aspiracions del Govern, que sempre ha volgut disposar d’un col·legi d’ensenyament en anglès. El motiu principal és que una part important dels inversors estrangers o residents passius prefereixen escolaritzar els seus fills en aquest idioma. Fins ara s’havia convertit en un obstacle i la potencial arribada d’aquest centre cobriria les necessitats.

L'alberg de la Comella acollirà un col·legi britànic o un macroesplai

tracking