seguretat social
La CASS preveu rebre 1.600 peticions de pensió aquest any
La parapública comença a treballar la proposta de reforma de la jubilació
La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) preveu rebre, durant el 2018, 1.600 demandes de pensió o capital de jubilació de persones que en algun moment de la vida laboral van cotitzar al Principat. Es preveuen, així mateix, 1.200 demandes d’invalideses, reversions i complements no contributius. Les dades les va tractar el consell d’administració de la CASS en la reunió de dimecres, en què també es va informar de quin ha estat el balanç del 2017 en aquest àmbit: s’han resolt 2.500 dossiers de pensions de jubilació, reversió i invalidesa.
En l’àmbit de les pensions, el consell d’administració també va iniciar els treballs per elaborar una proposta en relació amb la reforma del model de jubilació complint el mandat sorgit de les comissions de Finances i Sanitat del Consell General.
Nous serveis
D’altra banda, la CASS va anunciar l’acord amb l’institut Barraquer per tal d’“ampliar l’oferta sanitària al nostre país amb una institució oftalmològica de prestigi i de referència internacional”. En aquest sentit, des de la Seguretat Social van explicar que hi havia hagut una negociació amb el centre català i que, fruit d’aquesta, l’institut Barraquer havia fet una oferta de tarifes i serveis d’acord amb el que la Seguretat Social ja abona a d’altres clíniques, amb la qual cosa s’ha decidit signar un conveni. Segons indica la parapública, la derivació de pacients “es podrà dur a terme prèvia indicació per part d’un oftalmòleg del país, pel SAAS o la CASS”. Per al pacient, aquesta incorporació a la cartera de proveïdors sanitaris suposa “incorporar una institució de prestigi, especialment per a patologies d’alta complexitat”. Però també hi haurà avantatges per als professionals, ja que “els oftalmòlegs del país podran gaudir d’avantatges formatius així com participar en les sessions clíniques del centre.
En l’àmbit de la cobertura sanitària, el consell d’administració també va validar que s’inclogui el dispositiu Peristeen en la cartera de serveis. Es tracta d’un producte sanitari que ajuda els pacients que pateixen un restrenyiment crònic d’origen neurològic i als quals els tractaments habituals no els ajuden de manera suficient.
Finalment, els membres del consell d’administració van poder conèixer l’aplicatiu informàtic que permetrà als assegurats informar a la CASS quin professional és el seu metge referent i que s’usarà tan bon punt s’enceti la reforma sanitària.