Societat

Govern convocarà aquest any proves per cobrir vacants als bombers

El director del cos, Joan Carles Recasens, diu que es podrien contractar entre 5 i 7 membres

El Govern convocarà aquest any proves per cobrir vacants als bombers
Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern convocarà aquest any un procés per cobrir vacants al cos de bombers. Durant la celebració, ahir, de la festivitat de Sant Joan de Déu, patró dels bombers, el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va explicar que “en principi no hi ha d’haver cap impediment” per fer-ho aquest 2018, ja que el pressupost d’enguany ja preveu una partida. Les proves tindran lloc molt probablement a finals d’any per tal que a partir del 2019 es puguin ocupar les places dels membres que tenen previst retirar-se. A l’acte del patró dels bombers hi van prendre part el cap de Govern, Toni Martí, i el director del cos, Joan Carles Recasens.

De fet, el mateix Recasens va explicar que el concurs es convocarà per cobrir entre cinc i set places. El cos, que ja té actualment dues vacants, en tindrà cinc més l’any que ve a causa de les jubilacions d’alguns dels seus membres. Recasens va apuntar que fer ara la formació per a dos bombers resulta “gairebé inviable”, i que organitzar-ho per a més persones també serà “més enriquidor” per al nou personal.

Per la seva banda, Xavier Espot va explicar que la formació inicial, que dura entre tres i sis mesos, és “complexa” i “llarga” i que la compra de material per a la preparació dels nous bombers té un cost “important”. “És aconsellable que aquestes cobertures es facin quan hi ha quatre o cinc vacants”, va dir Espot, que alhora va afirmar que s’ha de “prioritzar el servei públic” i que “si hi ha vacants i s’han de cobrir, així ho farem”.

A més, Recasens també va apuntar que la idea és preparar els nous bombers amb suficient antelació per tal que puguin entrar a formar part del cos a partir del mateix dia en què una persona deixa l’equip perquè es jubila. D’altra banda, el director dels bombers va afirmar que amb la incorporació dels nous membres del cos per cobrir les vacants serà suficient i que no en caldrà més. “Actualment tenim tots els mitjans. No en sobren, però tampoc en falten. Tenim els justos i el cos està ben proporcionat”, va dir Recasens. Espot va explicar que el nombre de membres al cos és “òptim” i “adequat”, encara que va reconèixer que si n’hi hagués més“potser aniríem una mica més folgats”. El ministre va afegir que un altre objectiu és aprovar la resta de reglaments de la Llei de bombers i que regularan l’accés i la promoció dins del cos, la carrera professional i els dies compensatoris. Els textos estan avançats però s’han de consensuar amb els representants sindicals.

Govern convocarà aquest any proves per cobrir vacants als bombers

Govern convocarà aquest any proves per cobrir vacants als bombers

tracking