Els ingressos per la importació de tabac cauen per desè mes

L’Estat va recaptar 9,7 milions d’euros, un 7,6% menys que el febrer de l’any passat

Els ingressos per la importació de tabac cauen per desè mesFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’Estat va recaptar el febrer passat fins a 9,7 milions d’euros per les taxes d’importacions de tabac, un 7,6% menys que el mateix mes de l’any passat, quan la xifra era de 10,5 milions. Es tracta del desè mes consecutiu de caigudes dels ingressos per taxes d’importacions de tabac després dels ingressos extraordinaris que es van registrar durant el primer quadrimestre de l’any passat (sobretot al març i a l’abril, quan es van rebre més de 21 milions d’euros) abans de l’aprovació de l’increment d’un 10% de la taxa.

Etiquetes:

Des del maig, els ingressos mensuals van anar a la baixa respecte a l’any anterior i per exemple el gener passat es va passar dels 10,8 milions als 8,3, un 22,5% menys. No obstant això, el mes passat la davallada va ser inferior i de fet la menor des del període de caigudes, ja que els ingressos van pujar en comparació amb el gener i es van acostar als obtinguts el febrer del 2016. Tot i aquest punt lleugerament positiu, però, no s’espera cap canvi en la tendència baixista, ja que el mes de març de l’any passat la recaptació va ser de rècord arran de la imminent pujada del 10% de la taxa fins al punt que es va arribar a recaptar 21,2 milions d’euros, quantitat que va pujar als 21,6 a l’abril per iniciar tot seguit el període de davallada caient als 2,4 i a als 1,3 milions el maig i juny. Tot plegat va fer que l’any acabés equilibrat respecte al 2016, amb un 106,7 milions recaptats.

Pel que fa al conjunt d’ingressos provinents de totes les taxes que graven les importacions, en aquest cas la baixada va ser del 2,9% respecte el febrer del 2016 i alleugereix també el descens del gener, que va ser del 10,3%. En total, el febrer passat la duana va ingressar 17,8 milions, quasi un menys que l’any passat. El març del 2016, en canvi, es va registrar el rècord de l’any i els ingressos van arribar als 30 milions. Aquest repunt i el del mes següent va situar la recaptació anual en els 208,5 milions.

Altres productes

Quant als altres productes, els ingressos per taxes d’importacions de combustibles minerals van ser de 4,1 milions, un 6,7% més que el febrer del 2016 i aproximadament com el gener d’enguany. Els ingressos per taxes d’importacions de begudes van sumar un total de 800.000 euros al febrer, un 7,4% més que el mateix mes del 2016. Al gener, en canvi, va baixar un 10%.

tracking