POLÍTICA

Els consellers de la Massana votarien “a dia d'avui” contra l'acord amb la UE

Carles Naudi i Joan Carles Camp critiquen la falta d’informació sobre l’estat de les negociacions

Els consellers de la Massana votarien “a dia d'avui” contra l'acord amb la UEEnric Revuelta

Creat:

Actualitzat:

Els consellers independents de la Massana, Carles Naudi i Joan Carles Camp, s’oposarien ara a l’acord d’associació amb la Unió Europea si es fes una votació per ratificar-lo davant “la manca d’informació, les incerteses i els dubtes actuals”. Els dos consellers van reconèixer que el pacte amb Brussel·les els “preocupa”. “A dia d’avui, amb el que hi ha sobre la taula, [votaria] no, però m’agradaria defensar un sí”, va destacar Naudi en roda de premsa al Consell General.

Els dos independents oferiran demà una reunió de poble a la Massana (Cuina d’en Joan, 20.30 hores) per parlar de l’acord amb els ciutadans. Carles Naudi també va criticar que el Govern encara no s’hagi pronunciat sobre la proposta d’observador actiu i veu impossible que l’executiu tanqui un acord amb Brussel·les abans de finalitzar l’any. Els motius pels quals Naudi i Camp dirien que no a l’acord d’associació passen, sobretot, per una falta de concreció. “Quin cost tindrà la transposició de 600 directives europees l’any?”, es va preguntar Naudi, que va alertar que assumir noves directives i reglaments europeus podria suposar “una ingerència en l’àmbit legislatiu”, ja que els textos seran aprovats al Parlament Europeu, on el Principat no hi té repre­sentació.

Naudi també es va mostrar contrari a la incorporació de normatives sense que siguin traduïdes al català, després que el Govern apuntés la possibilitat que una part dels textos es transposessin en castellà o en francès per evitar més despesa en les traduccions. El conseller massanenc va posar com a exemple que un pagès afectat per la normativa europea desconeixedor del francès i l’espanyol podria tenir la necessitat de recórrer a un advocat per interpretar els reglaments. Per la seva banda, Joan Carles Camp va explicar que “l’acord [amb la UE] hauria de crear il·lusió i no incerteses”. Camp va posar l’accent que “s’han de respectar les especificitats dels microestats” amb lleis que estiguin pensades per a poblacions petites. “Cal buscar mecanismes perquè les dues parts es beneficiïn de l’acord”, va defensar Camp, que preguntat per l’acord amb França per combatre el contraban va dir que la col·laboració entre les policies “hi ha de ser”, però que fa falta concretar on es faran les patrulles.

tracking