Els sindicats adverteixen al Govern que no els dividirà
El president del reactivat Sindicat de personal de l’administració general (Sipaag) assegura que la vaga va tenir més seguiment del que diu Govern
Les declaracions de dimecres de la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, han indignat els sindicats de l’administració, que denuncien que el Govern, amb la decisió de no tornar-se a reunir amb ells per abordar la llei però sí amb els mestres per tractar la normativa específica per al cos d’educació, pretén dividir-los. “És una manera d’intentar trencar-nos, però no ho aconseguiran. Aquesta llei [la de la Funció Pública] ens afecta a tots”, va avisar el nou president del Sindicat de personal adscrit a l’administració general (Sipaag), Lluís Anguita, que va lamentar la manca de “diàleg” de Descarrega.
El sindicat de l’administració general, inactiu des de fa força temps, revifa de nou després que n’hagi agafat les regnes una nova junta liderada per Anguita. Fa tot just tres setmanes que estan al capdavant i dimecres al vespre van celebrar una assemblea per presentar-se davant els afiliats. El Sipaag, hereu de l’Apaag, havia estat, juntament amb el sindicat de professors, el col·lectiu de treballadors de l’administració amb més afiliats. Ara aquesta xifra s’ha d’actualitzar, però el nou president va explicar que “moltíssims funcionaris i també treballadors eventuals ens estan demanant per afiliar-se”.
El Sipaag es reactiva en un moment convuls i les preguntes en relació a la reforma legislativa de la Funció Pública van ocupar bona part de l’assemblea de dimecres. Altres representants sindicals de l’administració general també van estar presents per resoldre els dubtes als afiliats i per deixar clar que “el Govern diu que és la millor llei del món però és mentida”.
Les mobilitzacions
Els sindicats tenen previst abordar els pròxims dies quines altres mobilitzacions convoquen. Anguita va indicar que “no trigarem” a impulsar les ILP (d’avançament electoral i canvi del sistema electoral i de responsabilitat política) i que també tenen clar que acudiran a la Batllia si en la pròxima nòmina comproven que el Govern ha descomptat del salari dels treballadors que es van sumar a la vaga la part del sou corresponent als dos de dies d’aturada. “Si no els cobrem ho portarem a la Batllia, ja ho hem consultat amb l’advocat”, va advertir Anguita. Tanmateix, també va discutir les xifres de seguiment de la mobilització que ha donat el Govern. Tot i estar d’acord que l’impacte a Educació va ser superior, va assegurar que unes 250 persones del cos general es van sumar a la mobilització, si més no en algun moment de la protesta. “Bastants més dels que diu la ministra”, va replicar.
D’altra banda, el ministre d’Educació, Eric Jover, es va referir ahir a les negociacions amb el SEP per abordar la llei docent i va recordar que s’està treballant des del curs passat i que les converses amb el sindicat i en taules sectorials entren dins “la normalitat”.