cooperació

La gendarmeria no entrarà al país per aturar contrabandistes

El Govern ho descarta per ara, tot i que l’acord amb París preveu patrulles mixtes a la zona fronterera

La gendarmeria no entrarà al país per aturar contrabandistesSFG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els gendarmes francesos no trepitjaran el país per patrullar de manera conjunta amb agents andorrans amb la finalitat de detenir contrabandistes prop de la frontera francoandorrana. Malgrat que diumenge entrarà en vigor el conveni de cooperació transfronterera entre Andorra i França per fer front al contraban, que entre altres mesures preveu la posada en marxa de patrulles mixtes, el director general del departament de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, va dir que ni agents francesos ni andorrans creuaran les fronteres per treballar conjuntament.

“De moment, no és aquesta la idea amb la qual estem treballant”, va dir Hinojosa, que va recordar que “no es tracta de fer intervencions en un lloc o en un altre, tot i que el conveni ho preveu”. El director general del departament de Tributs i Fronteres, que va anunciar que entre aquest any i el que ve es contractaran dotze duaners, va explicar que l’objectiu del conveni de col·laboració per lluitar contra el contraban, que es va signar amb França el passat 16 de març, és que els dos cossos policials s’informin de les actuacions que fan a banda i ban de la frontera “per no duplicar esforços”. També es compartiran dades sobre antecedents, operatius i estratègies per adequar les actuacions policials. Hinojosa, que va afegir que el conveni permetrà “ampliar” la col·laboració amb França, també va explicar que els nous duaners que es contractaran aquest any i el que ve no es destinaran tots al Pas de la Casa.

El capítol del tabac, tancat

El ministre de Finances, Jordi Cinca, va explicar que l’acord sobre el tabac amb la Unió Europea està gairebé tancat. “Andorra estaria en disposició de donar el vistiplau”, va dir Cinca en referència al capítol sobre la lliure circulació de mercaderies, tot i que va explicar que s’han de respectar els tempos de Mònaco i San Marino, amb qui Andorra segueix una estratègia conjunta a l’hora de negociar amb Brussel·les. El ministre de finances va destacar que la trobada de la setmana passada amb la UE va ser positiva.

tracking