Andorra la Vella

Marsol reclama una llei específica que reconegui la capitalitat d'Andorra la Vella

La cònsol major creu que la recomanació del Consell d’Europa en l’informe sobre els poders locals “confirma” l’antiga demanda del comú

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va reclamar ahir que el Govern hauria de fer una llei específica per a la capital després de conèixer l’informe que va presentar dimecres passat el congrés de poders locals i regionals del Consell d’Europa, on recomanava destacar la capitalitat d’Andorra la Vella. “El reconeixement d’aquesta institució és important perquè confirma la posició del comú, que com a capital ha de tenir un estatus propi, igual que tenen la majoria de capitals europees”, va afirmar. En aquest sentit, va recordar que Andorra la Vella ja “fa temps que reivindiquem aquesta situació”, i ara veuen com seria “una bona fórmula, fer una llei especial per a la capital”, va dir Marsol, que també va afegir que “estic segura que Govern serà diligent” a l’hora de començar a treballar amb aquest projecte, ja que “l’executiu sempre ha demostrat que té molt en compte les resolucions internacionals i que vetlla pel seu compliment, encara que si passa el temps i no hi ha activitat, nosaltres ho anirem recordant”, va dir.

L’informe en qüestió va deixar “molt satisfeta” Marsol, que recordava com aquesta posició “la vam defensar durant tot el projecte de Llei de transferències, i en aquell moment no ens en vam sortir”. Aleshores es demanaven més diners “perquè des d’Andorra la Vella oferim serveis de caràcter nacional que financen els habitants de la parròquia i, a més som seu d’institucions que també ens generen més despesa”. Per tot plegat, “ara que hi ha una sentència del Tribunal Constitucional i s’haurà de revisar la llei, pot ser un bon moment perquè es tingui en compte aquesta recomanació del Consell d’Europa”, va destacar la cònsol. Aquesta demanda encara no s’ha comentat ni amb el cap de Govern, Toni Martí, ni amb la resta dels comuns, encara que sí que “hem parlat en reunió de cònsols sobre aquesta necessitat que tenim des de fa temps”.

Segons Marsol, l’informe sobre la democràcia dels poders locals a Andorra, hauria d’enterrar definitivament el projecte de llei de reforma dels comuns que va elaborar el Partit Socialdemòcrata i que aviat entrarà a tràmit parlamentari. Per a ella, aquest document, “avala la democràcia dels poders locals al país, i fins i tot, parla d’exemplaritat”, va dir. A més, també va indicar que “demostra que aquesta proposició de llei no té sentit perquè una institució internacional avala la nostra democràcia i és una mostra més que no és necessària”.

La cònsol va explicar que les obres d’embelliment de l’avinguda Tarragona han finalitzat abans del termini previst i que fins i tot han rebut la felicitació per part dels veïns de la zona. “És molt important i estem molt satisfets per haver-ho fet tan ràpid. A més, cal destacar que no hi ha hagut cap problema en la circulació, excepte un dia només, i que tampoc ha afectat ni l’entrada al país ni l’accés a pistes”, va apuntar. Marsol va reivindicar “que no només invertim a l’avinguda de Meritxell”, sinó que els treballs que s’estan fent a l’avinguda d’Enclar o a Ciutat de Valls, també reben felicitacions dels veïns. “És una sort que la gent ens controli les obres i ens destaqui els aspectes positius que tindran sobre la parròquia”, va remarcar la cònsol.

Marsol reclama una llei específica que reconegui la capitalitat d'Andorra la Vella

tracking