afers exteriors

La duana francesa avisa de 'tolerància zero' al contraban

El director de la de Tolosa equipara el tràfic de tabac al d’armes i drogues

La duana francesa avisa de 'tolerància zero' al contraban

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

“És necessari que el consumidor surti de la idea del turisme fiscal dominical a Andorra per entendre que el tabac de contraban és una mercaderia prohibida com les armes i la droga perquè alimenta la criminalitat.” Són paraules del director regional de duanes de Tolosa, Jean-Michel Pillon, en la presentació, divendres passat, del balanç de les actuacions realitzades l’any passat pel departament que encapçala, en una compareixença en la qual va advertir que hi haurà tolerància zero amb el contraban de tabac procedent d’Andorra. Pillon va insistir en la idea que el tràfic il·legal de tabac alimenta la criminalitat i va assegurar que els passadors que transporten el tabac adquirit al Pas de la Casa fins al sud de França “són esclaus” dels grans traficants. La duana de Tolosa va parlar de l’existència de bandes organitzades sense cap tipus d’escrúpols.

El director de la duana va recordar que un cartró de tabac costa 27 euros a la localitat encampadana i que a França puja fins als 80. “Mai el diferencial entre el preu del tabac francès i l’andorrà havia estat tan elevat”, va indicar Pillon, que va posar en relleu que des de diumenge està en vigor l’acord entre els governs d’Andorra i França per lluitar de manera conjunta contra el contraban. “S’aplicarà un pla d’acció coordinat que se centrarà en la lluita contra el tràfic de tabac amb una millor coordinació dels serveis de control, amb patrulles mixtes i molts intercanvis d’informació”, va dir el director de la duana, que va afegir que això farà que “l’administració de duanes sigui més eficient, ja que la diferència de preus entre els paquets de cigarrets de França i Andorra ens obliga a estar més atents”.

Segons informacions recollides per diversos mitjans francesos, l’any passat es va incrementar en un 36% el nombre de tones de tabac intervingudes per la duana de Tolosa. De les 4,5 tones, 3,7 eren de cigarretes. La duana no va diferenciar entre el tabac procedent d’Andorra o d’Espanya.

Ahir mateix, la policia francesa va comissar a una botiga de Tolosa 2.319 paquets de tabac de contraban procedent d’Andorra.

tracking