reportatge

Territori emprenedor

Una setantena de joves es van aplegar ahir al Centre de Congressos de la capital per conèixer les claus essencials a l’hora d’iniciar un negoci.

Territori emprenedorCOMÚ D'ANDORRA LA VELLA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Avui potser és el primer dia d’una nova vida, no ho sabem, però la veritat és que hi ha moltes idees i he sortit d’aquí amb moltes ganes”, va explicar Pere Baró, un dels més de setanta joves que ahir van assistir a la tercera Trobada de joves emprenedors al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Durant tot el dia, sota el títol Nous reptes i oportunitats de l’emprenedoria, diversos experts del món empresarial i digital van donar les claus als joves del país per iniciar el seu propi negoci. “Sempre he estat molt interessat per l’emprenedoria i crec que aquestes xerrades t’inciten i t’ajuden a fer el pas endavant per intentar fer un negoci”, va assenyalar Baró. Un entusiasme al qual es va sumar Flor Cavaye, una emprenedora que va assistir a la jornada per conèixer les darreres novetats d’un món “que ha evolucionat molt” en els darrers anys. “Els emprenedors ens hem d’adaptar a l’actualitat constantment”, va destacar.

De fet, segons Cavaye, esdeveniments com la trobada de joves permeten “buscar idees i tenir una visió més amplia d’allò que es fa actualment a les empreses més innovadores”. Precisament en aquest sentit es va expressar un dels ponents de la jornada, Joan Boluda. El consultor català de màrqueting en línia i professor associat a Esade va posar en relleu que avui dia “és molt factible muntar un negoci amb molts pocs recursos” si se sap treure profit del potencial que ofereix Internet a través, per exemple, de les eines estadístiques de Facebook o Google, que abans de posar en marxa una idea et permeten fer un estudi de mercat “sense posar un euro”. L’objectiu, senzill, convertir-se en emprenedor i oferir als consumidors un producte que ningú ha imaginat abans, i al Principat, segons Boluda, hi ha moltes oportunitats per fer-ho.

Emprendre a Andorra

“Andorra és un país molt interessant per emprendre. Ho teniu molt bé, d’on vinc jo tenim un 21% d’IVA i aquí teniu un 4,5%”, va sentenciar. Per la seva banda, el cònsol menor de la capital, Marc Pons, va recordar que des del comú es dona el màxim suport als joves emprenedors. “Des de l’any 2009 s’han repartit uns 54.000 euros de subvencions dividits en 118 projectes”, va apuntar. Pons va remarcar que Andorra la Vella és “la capital econòmica del país”. “A més, un terç de la població de la parròquia és jove i per això posem totes les eines a l’abast perquè puguin tirar endavant les seves idees”, va remarcar.

tracking